5.4 C
Šentjur pri Celju
27/02/2021
sentjur.net

Šentjurjevo trka na vrata: Poštni Tonček se predstavi

Šentjur, 21. 4. 2016 – Na novinarski konferenci so župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, predsednik Mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik in vodja Turistično-informativnega centra Šentjur Alenka Testaniere predstavili poudarke največje turistične prireditve pri nas. Tokratni sklop številnih prireditev se je pri nas odvijal že šestindvajsetkrat, letos pa prvič v Sloveniji, v najlepšem trškem jedru 2015. Šentjurjevo se razteza od 21. aprila pa do 2. maja in velja za največjo šentjursko turistično prireditev. Rdeča nit celotne prireditve bo eden najbolj znanih Šentjurčanov Gustav Ipavec. “Vsako leto se trudimo organizatorji prireditev nadgraditi in obiskovalcem ponuditi čim več in vedno boljše,” je povedaž župan Diaci. Mestno skupnost Šentjur in Občino Šentjur tovrstna prireditev stane okoli 20.000 evrov, brez sredstev nekaterih samostojnih organizatorjev – Brucovanje ŠKMŠ ipd. Vrednost celotnega projekta bi lahko ocenili na okoli 40.000 evrov.

TIC Šentjur že nekaj let pripravlja Šentjurjev sejem, razstave Naravno je zdravo in društveno predstavitev pod kostanji. “Že od samega začetka smo težili k večji kvaliteti sejma in zadnja leta že ne dajemo več javnih povabil, saj sejmarje izbiramo sami. Prednost dajemo lokalni kulinariki, domači in umetnostni obrti, trendi pa so pokazali, da imamo še dve dodatni stojnici z recikliranim materialom,” nam je zaupala Alenka Testaniere. Glavni organizator Šentjurjevega pa je Mestna skupnost Šentjur. Letos pa se bo prvič na Šentjurjevem predstavil poštni Tonček, lik, ki je povzet po resničnem poštarju v Zgornjem trgu konec 19. stoletja in bo skrbel za usmerjanje in razglase. Sama prireditev bo vrnila obiskovalce v čas, ko je županoval Šentjurju Gustav Ipavec, kjer se je razcvet vasi začel s prihodom južne železnice. Gustav Ipavec pa je bil tudi pobudnik osnovne in kmetijske šole. “Lansko leto so novosti naletele na dober odziv, zato podobno nadaljujemo tudi v letošnjem letu,” pove Jure Raztočnik, predsednik sveta MSŠ. Letos pa bomo tudi po dolgem času ob otvoritivi videli simbolno prebadanje zmaja, ki ga pokončal sv. Jurij in tako otvoril to največjo šentjursko turistično prireditev. Povezava do programa. (Jure Godler)

Sorodne novice

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več