19 C
Šentjur pri Celju
18/05/2024
sentjur.net

Šentjurska birma Hruševljanov in Šentvidčanov

Šentjur, 1. 10. 2022 – Letos so sveto birmo v Šentjurju izvedli že tretjič zapored. Namreč domači župnik Mitja Markovič, je ta pomemben zakrament v rasti kristjana, prestavil iz devetega razreda, kot so prakticirali do sedaj, znova na osmošolce. Da pa bodo na vrsti vsi, so zakrament svete birme letos prejeli devetošolci (danes že dijaki) in nekdanji osmošolci, ki letos obiskujejo že deveti razred osnovne šole, ločeni na šentjurski in hruševski del. Tokrat pa je k obredu svete birme pristopilo tudi šest otrok, ki živijo na Šentvidu pri Planini skupaj s katehistinjo Mojco. Ker je župnik Markovič velik pristaš tehnike in posodobitev so njegova bogoslužja predvajana preko socialnih omrežij in platforme Youtube.

Znova so s čudovitimi glasovi za petje poskrbele pevke Vokalne skupine Sv. Vid, ki jih vodi Katarina Arlič Leban. Župnik je poudaril, da je prejem zakramenta svete birme le semena, ki jih Bog seje zastonj v naša srca. Preden seme poseješ pa je potrebno veliko dela s pripravo zemlje. Ravno to pa pa so birmanci počeli v okviru svojih družin in kateheti. S sajenjem – prejemom zakramenta svete birme pa so birmanci šele začetku. Zato je potrebno skrbeti in negovati tisto, kar jim je dal Bog celo življenje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Sveta birma v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Jure Godler

Že druga šentjurska birma v letošnjem letu

Jure Godler

Tudi za prejete darove se je potrebno potruditi

Jure Godler

Šentjursko obhajilo s plesom in petjem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več