7.6 C
Šentjur pri Celju
26/02/2020
sentjur.net

Šentjurska likovnica razstavljala v MCC

Celje, 6. 12. 2016 – Po tem, ko je Kvirina Martina Zupanc svoja dela razstavila v Baru Ramna na Slivniškem jezeru, je likovno razstavo tokrat preselila v Celje, kjer ji je gostoljubje izkazal Mladinski center Celje. Uvodoma je zbrane, večino znanih obrazov iz Šentjurja, pozdravil programski koordinator MCC David Šoštar: “Kvirina je ena tistih mladih ustvarjalcev, ki pomagajo MCC opravljati svoje poslanstvo – to je uresničevanje mladinske pobude.”  

Zupančeva, ki je po izborazbi pravnica, se ima za “kvazi umetnico”, kakor se je predstavila, vendar so njena umetniška dela daleč od pridevnika “kvazi”, saj njene slike izražajo tudi dozorevanje njenega slikarskega talenta, njene fotografije izražajo mladost, spogleduje pa se tudi z abstraktno umetnostjo. Slikarsko razstavo je poimenovala Medio tutissimus ibis (po sredini boš hodil najvarneje). Ta je latinski pregovor, ki izraža tudi njeno ljubezen do latinskih izrazov in prava. Izraz je nastal iz antične zgodbe letalca Ikarja, ki se je s svojimi voščenimi krili preveč približal soncu, kar je povzročilo, da se je vosek stalil in Ikar je padel v morje. Razen dveh slik so dela, ki jih je umetnica razstavila, “produkt letošnjega ustvarjanja”.

Zbrane je nagovorila tudi Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD Šentjur. Poudarila je, da je Zupančeva krasna umetnica in ne le kvazi umetnica, ki je vedno pripravljena prostovoljno pomagati ne le na likovnem, ampak na vseh družbeno-kulturnih področjih. Razstava bo na ogled do 2. januarja 2017 v celjskem MCC. (Jure Godler)

Sorodne novice

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Med najlepšimi so tudi jaslice Klavdije Simler

Jure Godler

Prejeli smo: Naši likovnici med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler

Prejeli smo: Franjo Malgaj spet na severni meji

Jure Godler

Adventni venčki: Trend je mehko, kosmato in naravno

Jure Godler

Samooskrba za zdravo življenje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več