11.1 C
Šentjur pri Celju
22/02/2024
sentjur.net

Šentjurski Frank Sinatra navdušil občinstvo v večernih toaletah

Šentjur, 10. 12. 2023 – Naša občina premore veliko profesionalnih in ljubiteljskih glasbenikov, ki ustvarjajo utrip kraja. Številne glasbene zasedbe in njhove tradicionalne prireditve odstopajo celo od slovenskega povprečja. Toliko vrhunskih prireditev, ki jih pripravljajo domači organizatorji verjetno ni nikjer po Sloveniji. Ena takšnih prireditev, ki vsako leto močno odskoči od povprečja je tudi decembrski koncert Big banda Šentjur. Tokrat so v Ipavčevem kulturnem domu Šentjur pripravili dva koncerta in oba razprodali v nekaj dneh. Dogodku pa nadeli ime “My way”, po vsem znani skladbi Franka Sinatre. Ravno obdobje njegovih največjih uspehov, pa je bila letošnja rdeča nit bigbandovcev, ki jih vodi Žiga Vešligaj.

Tokrat pa so si šentjurski glasbeniki umislili tudi pravila oblačenja (dress code), obiskovalcev. Saj so bili upravičeni do kozarčka penine na koncu koncerta le tisti obiskovalci, ki so bili oblečeni v črne obleke, bele srajce z metuljčki in obiskovalke v večerni toaleti. Seveda so se tako opremili tudi nastopajoči glasbeniki, kar je bil še en razlog, da so že s prvo pesmijo popeljali poslušalce v čas sredine prejšnjega stoletja – v čas Franka Sinatre, množičnega preseljevanja, čas prohibicije, mafije in nepozabne glasbe.

Več fotografij koncerta My way si lahko ogledate na tej povezavi.

Matic Plemenitaš navdušil

Da je šentjurski glasbenik Matic Plemetiaš poln talentov na glasbenem področju – piše priredbe, je šolan jazz glasbenik na kitari in izjemen vokalist je znano dejstvo. Na tokratnem koncertu Big banda Šentjur pa ni v rokah držal svoje kitare, ampak je celoten koncert odpel. S svojim vokalom je navdušil šentjursko občinstvo. Njegov mehak, žametni glas je božal duše poslušalcev, ki so kar srkali milozvočne melodije. Predstavil se je v vodah, ki so njemu najbližje – in se s tem poklonil diskografiji Franka Sinatre, Deana Martina, Sammya Davisa jr. in drugim odličnim glasbenikom tistega časa.

Vse skupaj pa je izvajal s takšno lahkoto, kot, da bi govoril, ne pa prepeval razmeroma zahtevne melodije umetnikov onkraj luže. Ob vsem pa mu je ostalo še toliko zbranosti, da je z veznim tekstom in napovedovanjem še zabaval že tako navdušeno občinstvo. Med drugim je razkril marsikatero podrobnost Franka Sinatra in tistega časa kot je Ratpack, pa Sinatrova nikoli potrjena povezava z mafijo in druge.

Njemu ob bok pa so tokrat postavili kar tri odlične pevke Ano Golavšek, Katjo Florjančič in Julijo Lubej. Vse tri odlične pevke tvorijo tudi vokalni trio zasedbe The Moonlighting Orchestra. S slednjo je Plemenitaš tudi zapel nekaj odličnih duetov. Bigbandovci so znova navdušili in presegli vsa pričakovanja. Ponosni smo lahko, da takšen glasbeni sestav kot je Big band Šentjur nosi v svojem imenu še ime našega kraja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Poletna noč privabila množico ljubiteljev glasbe

Jure Godler

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Ramna Jazz ponovno glasbeni presežek poletja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več