14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Poletna noč privabila množico ljubiteljev glasbe

Šentjur, 19. 8. 2023 – Šentjursko poletje – sklop prireditev pod pokroviteljstvom Občine Šentjur – se je po skoraj enomesečnem premoru prevesilo v pozno poletni in jesenski del. Očitno je vročina – žal letos tudi nepredvidena neurja in poplave – organizatorjem prireditev skrajšala korak, saj se v času od srede julija in do začetka avgusta niso odločili izvajati kulturnih dogodkov. Po kulturnem mrku pa so udarili kar naenkrat in na isti dan. Čeprav ne po urah so skupaj treščile tri prireditve – Poletna noč, koncert pevke Anabel in Astronomska noč na Prevoju. Če že ne drugega, sta si prvi dve precej razdelili občinstvo. Poletna noč je bila zelo dobro obiskana, kvaliteten koncert pevke Anabel pa niti ne.

Ob organizaciji Poletne noči sta se združila Knjižnica Šentjur v sodelovanju s Kavarno Tržnica. Skupaj so na šenturski oder postavili šentjurske glasbenike – mojstre glasbil in vokaliste. Na povabilo trobentača Žana Cesarja so se mu na poletnem odru pridružili še vokalist in kitarist Matic Plemenitaš in pevca – brat in sestra Primož in Tina Pečar. Poleg domačinov so za odlično vzdušje poskrbeli še Tibor Pernarčič na saksofonu, Leon Firšt na klaviaturah, Tadej Kampl na bas kitari in Luka Jahn na bobnih.

Kombinacija domačih in tujih izvrstnih glasbenikov se je izkazala za odlično in uigrano zasedbo. Glasbeniki so preigravali znane jazz, swing, blues, pop in druge skladbe. Med zapetimi skladbami sta bili tudi dve avtorski skladbi Matica Plemenitaša – Hodi naprej in Ni, da ni, ki sta bili na koncertu tudi prvič v živo zaigrani. Obiskovalci pa so koncert lahko spremljali kar za kavarniškimi mizami, ki so bile razporejene po prireditvenem prostoru pred Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur, ter uživali ob postrežbi osvežilnih pijač, ki jih so jih stregle prijazne natakarice Kavarne Tržnica. Poletna noč ima odlične nastavke, da postane tudi tradicionalna prireditev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Prva samostojna razstava Katarine Jazbinšek

Jure Godler

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler

Predstavila dela ustvarjena v koronskem času

Jure Godler

Knjižnica Šentjur uvaja brezstično izposojo

ViP

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več