21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Šentjurski gasilci po zahtevnem terenu rešili Reksija

Šentjur, 21. 1. 20201 – »Danes nam je dan popestril Reksi, ki je bil pogrešan že nekaj dni,« so povedali gasilci PGD Šentjur, ki so v četrtek, 21. januarja, popoldan, na pomoč priskočili izgubljenemu psičku. »V četrtek smo nekaj pred 15. uro prejeli klic na pomoč,« pripoveduje Denis Kukovič, član gasilskega društva Šentjur. Pohodnik Mirko Čander je slišal pasje cviljenje pod strmo skalnato pečino Rifnika. Ocenil je, da je pes ujet med skalami na težko dostopnem terenu in na pomoč poklical gasilce. 

“V PGD Šentjur smo se takoj odzvali in pričeli z reševanjem. Z uporabo vrvne tehnike smo se spustili po zahtevnem spolzkem terenu, do police, kjer se je nahajal pes. Ob našem prihodu je kazal znake veselja in navdušenja, a kljub temu je bil zelo prestrašen. Preden smo nadaljevali z reševanjem, smo ga oskrbeli z vodo in priboljški. Sledila je navezava psa, ki pa je bila precej zahtevna, saj Reks ni želel sodelovati in je večkrat pokazal, da se boji višine.”

Gasilci so ugotovili, da kuža nima čipa, zato so sočasno začeli z iskanjem lastnika, ki so ga kmalu tudi našli. Po uspešni navezavi psa so ga previdno in počasi spustili do točke, kjer ga je lahko prevzela in pregledala ekipa zavetišča za živali Zonzani. “Kuža je bil prestrašen, dehidriran in je imel 40 °C vročine. K sreči ni bil poškodovan. Reševalno akcijo smo po več kot 4 urah zaključili,” nam je zaupal Denis Kukovič.

Najdenega psička so po končani akciji in pregledu vrnili njegovim lastnikom, ki so gasilcem in veterini zelo hvaležni za njihovo izkazano skrb in pomoč. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Šentjur)

Sorodne novice

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

PGD Šentjur: V lanskem letu so na pomoč odhiteli kar 49-krat

Jure Godler

Pod Resevno zagorela dva avtomobila

Tjaša Ferlež

Dve desetletji želja sta se šentjurskim gasilcem končno uresničili

Jure Godler

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več