-1.5 C
Šentjur pri Celju
01/12/2020
sentjur.net

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Šentjur, 20. 10. 2020 – Pred začetkom strogih ukrepov za zajezitev virusa so se šentjurski gasilci odločili za gasilce nevsakdanjo potezo. Pesem Jerusalema, ki je nastala pred kakšnim letom, je v zadnjem času postala spletna uspešnica. Na plesno koreografijo, ki se je razširila po svetovnem spletu, zaplešejo številne skupine. Ples je postal popularen v različnih družbenih skupnostih po vsem svetu. Afriški ritmi so potegnili tudi naše gasilce. “Da sodelujemo pri tem spletnem plesnem izzivu, so nam najprej predlagale šentjurske gasilke, in mi gasilci smo izziv tudi sprejeli,” nam je povedal Denis Kukovič.

Seveda pa brez scenarija, vaj, avdiovizualne opreme ni šlo. Članice in člani PGD Šentjur so se pri izzivu odlično izkazali. Zaplesali so ples tako v popolni gasilski opremi kot tudi v uniformah. Za svetlobne efekte so uporabili kar luči na interventnih vozilih, med plesom in snemanjem pa se pošteno zabavali. V posnetek so vključili tudi enega od starost šentjurskih gasilcev Draga Jančiča, ki je mladino nagovoril kar z balkona Gasilskega doma Šentjur: “A delate spet galamo?” “S tem izzivom smo hoteli sporočiti, da so šentjurski gasilci enotni in odzivni, ko gre zares, po vsakem uspešnem reševanju pa je čas tudi za prijetnejše stvari,” je še dodal Kukovič. Poleg tega so izpostavili tudi pozitivo plesa, ki je tudi v teh čudnih časih še kako dobrodošla. (Jure Godler)

PGD ŠENTJUR - JERUSALEMA Dance Challenge (Slovenian firefighters)

Sorodne novice

Dve desetletji želja sta se šentjurskim gasilcem končno uresničili

Jure Godler

Nameni dohodnino svojemu gasilskemu društvu

Tjaša Ferlež

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stvareh v neurju s poplavami med 3. in 6. avgustom 2020

Jure Godler

VIDEO, FOTO – Občino zajelo neurje – škodo še ugotavljajo

Jure Godler

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več