10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Šentjur, 20. 10. 2020 – Pred začetkom strogih ukrepov za zajezitev virusa so se šentjurski gasilci odločili za gasilce nevsakdanjo potezo. Pesem Jerusalema, ki je nastala pred kakšnim letom, je v zadnjem času postala spletna uspešnica. Na plesno koreografijo, ki se je razširila po svetovnem spletu, zaplešejo številne skupine. Ples je postal popularen v različnih družbenih skupnostih po vsem svetu. Afriški ritmi so potegnili tudi naše gasilce. “Da sodelujemo pri tem spletnem plesnem izzivu, so nam najprej predlagale šentjurske gasilke, in mi gasilci smo izziv tudi sprejeli,” nam je povedal Denis Kukovič.

Seveda pa brez scenarija, vaj, avdiovizualne opreme ni šlo. Članice in člani PGD Šentjur so se pri izzivu odlično izkazali. Zaplesali so ples tako v popolni gasilski opremi kot tudi v uniformah. Za svetlobne efekte so uporabili kar luči na interventnih vozilih, med plesom in snemanjem pa se pošteno zabavali. V posnetek so vključili tudi enega od starost šentjurskih gasilcev Draga Jančiča, ki je mladino nagovoril kar z balkona Gasilskega doma Šentjur: “A delate spet galamo?” “S tem izzivom smo hoteli sporočiti, da so šentjurski gasilci enotni in odzivni, ko gre zares, po vsakem uspešnem reševanju pa je čas tudi za prijetnejše stvari,” je še dodal Kukovič. Poleg tega so izpostavili tudi pozitivo plesa, ki je tudi v teh čudnih časih še kako dobrodošla. (Jure Godler)

PGD ŠENTJUR - JERUSALEMA Dance Challenge (Slovenian firefighters)

Sorodne novice

PGD Šentjur: V lanskem letu so na pomoč odhiteli kar 49- krat

Jure Godler

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

V naslednjem desetletju kar dva gasilska domova

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Uspešno opravili tečaj IDA

Tjaša Ferlež

Gasilci opozarjajo: Previdno pri kurjenju v naravi

Tjaša Ferlež

Šentjurski gasilci po zahtevnem terenu rešili Reksija

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več