1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Šentjurski korenjaki potegnili skupaj z Gamsi

Včeraj, v soboto, 1. junija, se je nebo razjasnilo, kajti prišli so tisti ta močni in razgnali dežne oblake. V Šentjurju za kulturnim domom je bila 2. tekma državnega prvenstva ”Okna vrata Satler” v vleki vrvi 2013. Prejšnjo soboto so se zbrali v Kočevju, to soboto, na prvi poletni dan, pa v Šentjurju, kjer se je pokazalo tudi sonce. Pod organizacijo šentjurskih korenjakov so se zbrale ekipe, ki kažejo pravo prijateljsko družbo.

Začelo se je ogrevanje ter žreb tekmovalcev vseh ekip. Po žrebu se je uradno začel 2. turnir v državnem prvenstvu Satler okna in vrata v letu 2013. Na prizorišče so tako najprej stopili ekipa Gamsi in Šentjurski korenjaki. Tudi tokrat, kot že na prvi tekmi, sta bila sodnika domačina: Miran Zidanšek in Martin Podsedenšek iz Dramelj, kjer sta delila pravico. Bila je tudi kontrola fantov, kjer obstaja omejitev v teži. Osem fantov na eni strani ne sme v skupni teži presegati 1,150 kg, kjer je zgornja meja od osmih fantov 150 kg. Ko je bilo vse preverjeno, se je lahko vleka pričela.

Prva vleka je bila izredno napeta, saj so vlekli vrv skoraj minuto, in se tako končala z 1:0 za Gamse. Fantje so porabili vso moč tako na eni kot na drugi strani. Sledila je menjava strani, kjer so dali vse od sebe in tako pokazali rezultat 1:1. Na drugo vleko so se pripravili: Veliki Grizli iz Sl. Bistrice in Ilirska Bistrica. Prvi rezultat 1:0 za Veliki Grizli. Pri menjavi strani 2:0 za Velike Grizlije in Ilirsko Bistrico.

Tretja tekma je bila med Šentjurskimi korenjaki in Veterani. Potem je še sledila četrta med Gamsi in Ilirsko Bistrico. Na koncu se je odvila še odločilna vleka za pokal, kjer so pokazali svojo moč še enkrat Šentjurski korenjaki. Za rojstni dan so presenetili enega od tekmovalcev šentjurskih korenjakov.  Sledila je zmaga, ki so si jo delili Šentjurski korenjaki in Gamsi. Pokale je podelil predsednik  Ladislav Levač, član šentjurskih korenjakov.  Za vsa suha grla je poskrbelo gostišče Bohorč. (V. A.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več