20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Šentjurski likovniki pomladno pisano

V Galeriji Zgornji trg so svoje likovno ustvarjanje očem javnosti pokazali domači slikarji. Ti delujejo v Društvu likovnih umetnikov, njihov mentor pa je Dragan Podovac. Svoje izdelke so združili v razstavi, ki so jo poimenovali Pomladno pisano. Pisano zaradi cvetoče pomladi in različnih slikarskih tehnik, ki so jih ubrali umetniki. Prav tako je nekaj novih članic razstavljalo svoja dela prvič. Nastala dela v olju, akrilu, temperi in mešanih tehnikah so zanimiva tako po pestrosti pristopa vsakega avtorja kot tudi po vsebinskih zasnovah.

Svoja dela različnih tematik so razstavljali Dragan Podovac, Nežika Tatarevič, Teja Hrovatič, Božena Prodnik, Katarina Salamon, Fanika Pevec, Stanka Kukovič,Vanja Glavač, Polona Kitak, Bojan Cmok, Nežika Horvat, Ela Kavka, Jana Trasova, Marjanca Majcen in Martin Čater, ki je tudi predsednik DLU Šentjur. Zapeli pa so pevci iz Dramelj. Organizatorji niso pozabili niti na pogostitev po uradnem delu.

Sorodne novice

Razstavili dela nastala ob IV. Ipavčevi paleti

Jure Godler

Že četrta Ipavčeva paleta v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Šentjurčani prejeli zahvalo za humanitarno pomoč

Jure Godler

Tudi Šentjurčani na pomoč Petrinji

Tjaša Ferlež

Tudi Šentjurčani bodo zbirali za hrvaško Petrinjo

Jure Godler

Začeli ustvarjalni dan tretje Ipavčeve palete

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več