18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Šentjurski lovci na Pomurskem sejmu

Šentjur, 15. 4. 2019 –  Člani lovske družine Šentjur so se v nedeljo zjutraj odpeljali na Pomurski sejem v Gornjo Radgono, kjer se je med drugim našel tudi kotiček za lov in opremo, skratka »raj« za lovce. Ob pestri ponudbi lovske opreme in pripomočkov za lov je bilo tudi obsejemsko dogajanje posebej zanimivo in vredno obiska.

Slovenski lovski dan je tudi letos predstavljal aktualno problematiko lovstva, slišal se je jelenji ruk na državnem prvenstvu v oponašanju jelenjega ruka, zadišalo pa je tudi po divjačinskem golažu in ribji čorbi. Kar nekaj lovskih družin je pokazalo svoje sposobnosti v kuhanju lovskih jedi, med njimi tudi člani lovske družine Šentjur z Mirkom in Slavico Kovačič na čelu, njun pomočnik pa je bil Gusti Jager. Da je kuhanje šlo bolje od rok, so za dobro družbo in podporo skrbeli mimoidoči, ki so se ob sprehajanju po sejmu ustavili in kuharjem namenili kakšno lepo in vzpodbudno besedo.  Golaž je bil na koncu odličen, saj je bil deležen pohval tako domačih članov kot tudi mimoidočih. 

Dan je bil za lovce, ki so se sejma udeležili lep in poučen, saj so poleg novih pripomočkov, ki so bili namenjeni lovu in lovcem, izvedeli tudi kar nekaj zanimivih in koristnih informacij. Deževen dan in turobno nedeljsko vreme nista zmotila lovcev pri njihovem druženju. 

 

(Tjaša Ferlež, foto: Arhiv LD Šentjur)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več