17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Šentjursko obhajilo s plesom in petjem

Šentjur, 22. 5. 2022 – Sveto ohajilo je pomemben verski zakrament, ki ga prejmejo otroci na poti svojega odraščanja v veri. Poleg krsta, ki so ga navadno prejeli po rojstvu, je obhajilo tisto, od katerega so odvisni še ostali zakramenti, ki jih vernik prejme v svojem življenju. Drugi zakrament je tokrat v Šentjurju prejelo 57 prvoobhajancev, ki jih je Jezus sprejel v svoje srce. Proobhajanci pa so prejeli “živega Boga” – pri sveti evharistiji se namreč kruh – hostija spremeni v Jezusovo telo, vino pa v njegovo kri.

Šentjursko obhajilo se je tokrat precej razlikovalo od prejšnjih. Tudi za to, ker je šentjursko faro prevzel nov, mlad in energičen župnik Mitja Markovič, ki je domačinom in otrokom takoj prirasel k srcu, tudi zaradi njegovih naprednih in modernejših prijemov. Ne boji se prijeti za kitaro in peti skupaj s prvoobhajanci, ti pa so po vzoru maš tudi iz ZDA, peli in plesali z njim. Za pripravo otrok na drugi zakrament pa se je zahvalil vsem, ki so v tem postopku sodelovali – katehistinjam, skavtom in ostalim. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Jure Godler

Šentjurska birma Hruševljanov in Šentvidčanov

Jure Godler

Že druga šentjurska birma v letošnjem letu

Jure Godler

Tudi za prejete darove se je potrebno potruditi

Jure Godler

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

17. blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Danijel Berden
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več