13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

ŠentRiff – 4. filmski festival

Študentski klub mladih Šentjur se že četrto leto trudi vzpodbuditi promocijo filma s filmskim festivalom, ki ga je pripravil že četrto leto. Vendar samo nekaj filmofilov še ni dovolj do množičnega projekta, kot si ga želijo organizatorji. Večdnevni filmski festival je obsegal tako filmske dalevnice z režiserjem Borisom Petkovičem kot tudi projekcije filmov Slovenskega filmskega centra ter distributerjev Demiurg in Cinemania group. Žal je peščico zanesenjakov prvi dan z Rifnika, kjer naj bi so odvijala večina programa, pregnal dež in so si filme ogledali kar v Kulturnem domu. Kljub atraktivni lokaciji na Rifniku pa naslednji dan množice obiskovalcev niso uspeli privabiti, kljub zanimivim koncertom glasbenih skupin Animirana ŠKM banda, Sportbilly krši embargo in Ludovik Material. Vsi nastopajoči so poleg igranja v ozadju na velikem platnu vrteli še animirane filmske odseke. Kapo dol ogranizatorjem, ki so pokrbeli tudi za dovolj močan agregat in s traktorjem vso možno opremo prenesli tudi na vrh šentjurskega očaka.
Konec tedna – 25. avgusta – pa študentje vabijo na zaključno prireditev Šentriffa, na vrt Ipavčeve hiše, kjer bodo predstavljeni video izdelki filmskih delavnic, ogledali pa si bomo tudi premiero filma Mamica prehitro, ki so ga posneli v video krožku OŠ Franja Malgaja, režiserke Nine Šalomon.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več