8.7 C
Šentjur pri Celju
29/09/2020
sentjur.net

Sestal se je novi občinski svet

Šentjur, 18. 12. 2018 – Točno mesec po lokalnih volitvah je ponovno izvoljeni župan občine Šentjur mag. Marko Diaci sklical ustanovno sejo občinskega sveta. Po pravilniku je sejo vodil najstarejši občinski svetnik Stanko Artiček (DeSUS). Na ustanovni seji je bilo prisotnih vseh 26 svetnikov. Karte so se v Šentjurju ponovno premešale – Županova lista Gibanje za občino Šentjur je dobila kar polovico vseh sedežev, vse stranke skupaj pa drugo polovico.

Poročilo o volitvah je v odsotnosti predsednice občinske volilne komisije podala njena namestnica mag. Manja Grosek. Na volitvah je glasovalo 8.190 volivcev od 16.067, kolikor jih ima volilno pravico v naši občini. Volilna udeležba je bila nad državnim povprečjem in nekaj čez 50 %. Volivci so volili na 34-tih voliščih. Kar 77,77 % glasov je dobil nekdanji župan Diaci, ki bo to funkcijo opravljal še naslednja štiri leta. V občinski svet so bili izvoljeni naslednji občinski svetniki: mag. Marko DiaciSara ZupancRobert PolnarSilva KoželjSlavko ŠpurBarbara Kvas OcvirkStanko KopinšekAndreja OcvirkAnton ŠpanBoris BelejTatjana Škornik TovornikDamjan Maček in Saša Robič (vsi GOŠ), Lovro PerčičNadja VugaJelka GodecVilko KramaršekZdravko Hribernik in Nevenka Gračner (vsi SDS), Tanja Plahuta in Marko Vouk (SMC), Stanislav Artiček (DeSUS), Mihaela Rožej (SLS), Nejc Valenčak (SD), Rok Bukovšek (SNS) in Cirila Laubič (NSi).

Komisija v sestavi Slavko Špur, Lovro Perčič in Marko Vouk je podala predlog o potrditvi mandatov, vodenje seje pa je prevzel župan Diaci. Na izpraznjeno mesto na svetniški klopi so potrdili Klemna Grdino (GOŠ). Svetniki so potrdili še sestavo Komisije za volitve in imenovanja, v kateri bodo po en predstavnik izvoljene stranke v občinskem svetu – Jelka Godec (SDS), Stanislav Artiček (Desus), Cirila Lavbič (NSi), Nejc Valenčak (SD), Klemen Grdina (GOŠ), Marko Vouk (SMC), Mihaela Rožej (SLS) in Rok Bukovšek (SNS).

Slavnostni govornik na seji je bil dr. Alojz Šteiner, predsednik Zveze slovenskih častnikov, ter izpostavil, da je naša država takšna, kot so jo kreirale politične garniture, ki smo jih izvolili. Izpostavil je tudi porast sovražnega govora in druge oblike medijske manipulacije. (Jure Godler)

Sorodne novice

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

Prvi šolski dan, a drugačen kot smo ga bili navajeni

Jure Godler

Minister Vizjak z županom o aktualnih okoljskih temah

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Dan državnosti: Franjo Malgaj bi v današnjem času naredil Facebook skupino

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več