19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Sezono zaključili s koncertom na idilični lokaciji

Planina pri Sevnici, 22. 6. 2024 – Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora (MePZ) Zarja s Planine so pripravili zadnji koncert v letošnji pevski sezoni na idilični lokaciji pri cerkvi Sv. Križa. Koncert je bil izveden v sklopu Šentjurskega poletja. Pevke in pevci so znova pokazali, da so mojstri zborovskega petja in da je njihova skupna lastnost ljubezen do glasbe, druženja in ustvarjanja.

Zbor v prihodnjem letu praznuje okroglo obletnico in kot je povedal Nejc Potočnik, predsednik Prosvetnega društva Zarja Šentvid pri Planini, je za njimi pestro leto, vse od koncerta do tekmovanj ter doseženih odličnih rezultatov. Pevci in pevke so si po koncertu zaslužili počitnice, da si naberejo novih moči za prihajajoče leto, ki bo zagotovo še pestrejše. Ker je bil njihov koncert z ansamblom Saša Avsenika dobro obiskan in deležen veliko lepih komentarjev, si čanice in člani tudi v prihodnjem letu obetajo ponovni spektakel, a več o njem niso izdali.

Prijatelji, ostanimo prijatelji

Poleg domačih pevcev je MePZ Zarja v goste povabil tudi vokalno skupino Vokalija, ki je mlada in sveža vokalna zasedba šestih pevk in pevcev, ki so ponosni na svoje dobjanske korenine. Člani zasedbe so svojo glasbeno pot začeli februarja letos. Povezuje jih zavedanje o izjemnem glasbenem in pevskem potencialu, ki ga nosi Dobje. Zato v prihodnosti puščajo odprta vrata novim pevkam in pevcem, ki gojijo željo po kakovostnem (po)ustvarjanju zborovske glasbe.

Izbira idilične lokacije v spremstvu sončnega zahoda je koncertu dodala še posebno vrednost. Kot zaključek večera pa so pevci pripravili presenečenje. Zapeli so Avsenikovo pesem Prijatelji, ostanimo prijatelji, ki jo je bilo mogoče slišati tudi na razprodanem decembrskem koncertu. Poleg pesmi so pevce spremljali še Matej Romih na klarinetu, Ožbej Romih na trobenti, Nejc Potočnik na kitari, Matevž Pušnik na harmoniki in Matic Romih na bas kitari. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Zgornjetržani prepevali v Zgornjem trgu

Jure Godler

Pesem ni samo združila, je tudi prepletala

Jure Godler

Zarja na Naši pesmi osvojila srebrno plaketo

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več