14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Silovita moč narave znova razdejala občino

Šentjur, 20. julij 2023 – Ne mine dan, da ne bi poročali o silovitih ujmah. Četrtkov večer pa je v našo občino prinesel najsilovitejšo v tem poletju. Predvsem na področju mesta Šentjur, KS Gorica pri Slivnici in KS Loka pri Žusmu sta močan veter in toča odkrivala strehe, podirala drevesa in električne drogove, poškodovanega je tudi več drugega imetja.

V Šentjurju so morali veliko količino zapadle toče celo odmetavati, številno vejevje je razneslo po cestah in pločnikih. Zalilo je tudi nekaj cest in parkirišč, tudi šentjurski podvoz. Zaradi posledic po ujmi bo še vsaj jutri zaprt tudi bazen pri športnem parku, močno razdejano pa je tudi območje železniške postaje, kjer je klonila nadstrešnica nad muzejsko lokomotivo, brez strehe pa so ostali šentjurski gasilci. Voda je med drugim vdrla v prostore Kulturnega doma Gorica pri Slivnica, na katerem je vzdignilo tudi nekaj strešnikov. Kar nekaj časa je bil oviran tudi promet pri trgovini Wihar v Novi vasi. Gasilska društva so na terenu do jutra. Šentjurski gasilci so na svojem Instagram profilu zapisali, da se na vse klice zaradi obilice intervencij ne morejo odzvati takoj, zato prosijo za potrpežljivost.

Družbena omrežja so preplavila številne fotografije škode, ki je nastala na lastnini občanov iz več delov občine, predvsem osrednjega dela. Uničeni so tudi nekateri vrtovi in vinogradi. Več gospodinjstev je še vedno brez električne energije.

Nestanovitno vreme pa vsaj za zdaj še ne pojenja; vremenoslovci že za danes in jutri napovedujejo nove možnosti neviht, ki bodo očitno postale sinonim letošnjega poletja. Z njimi pa tudi škoda. Minister za obrambo Marjan Šarec je na današnji novinarski konferenci slovenskim občinam obljubil pomoč pri odpravljanju posledic. Na slovenske župane je naslovil apel, da se lahko po morebitno pomoč obrnejo tudi na Slovensko vojsko. Zaradi zaporednih nevihtnih dni se lahko pri pristojnih ekipah namreč pojavi tudi utrujenost in pomanjkanje resursov.

Sorodne novice

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Obvestilo o dodelitvi sredstev za sanacijo po neurjih na stanovanjskih objektih

Jure Godler

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih

Jure Godler

Kmetijstvo bo škodo čutilo še dolgo, potrošniki prav tako

ViP

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več