25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Skrbijo za dobro vzgojo sadnih dreves

Dobrina, 6. 3. 2019 – V organizaciji Turističnega društva Izviri Dobrina je v Dobrini potekal že 10. prikaz vzgoje, vzdrževanja in revitalizacijske rezi sadnih dreves, ki ga vsako leto izvaja Adrijan Černelč iz Kozjanskega parka Podsreda. Dogodek se je odvijal na domačiji Slavka Kolarja v Hrastju, prisostvovalo pa je veliko zainteresiranih udeležencev.  

Eno prvih spomladanskih opravil je rez sadnega drevja. V želji, da se osvoji in ohrani čim več znanja pri vzgoji in rezih sadnega drevja, se Dobrinčani uspešno povezujejo s Kozjanskim parkom že deset let. Vsako leto na enih od okoliški domačij organizirajo praktični prikaz rezi, oskrbe in vzgoje sadnih dreves. Letošnji prikaz je potekal, kot že večkrat doslej, na Kolarjevi domačini, kjer so se udeleženci seznanili z veščinami, ukrepi in tudi napakami, ki jih delajo vzgojitelji sadnih dreves. Kot je povedala predsednica društva Izviri Danica Recko, se je tovrstnega izobraževnja udeležilo veliko zainteresiranih od blizu in daleč, kar ji je v veliko zadovoljstvo.  

(Majda Rezec , foto: arhiv društva Izviri)

Sorodne novice

Širok opus Daniela Artička dobil svoj prostor

ViP

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Na Valentinov pohod tokrat podnevi

Jure Godler

Dobrinska noč: Skrbijo za prepoznavnost naselja

Jure Godler

Na 20. tradicionalnem Valentinovem pohodu

Jure Godler

19. nočni Valentinov pohod

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več