18.7 C
Šentjur pri Celju
04/07/2022
sentjur.net

Skromen obisk na prireditvi Mesto praznuje

Šentjur, 18. 4. 2018 – Mestna skupnost Šentjur pred uradnim začetkom Šentjurjevega vsako leto pripravi svečano prireditev ob praznovanju krajevnega praznika. Letos mesto obeležuje 28-letnico upravnega, gospodarskega in kulturnega središča občine Šentjur. Uvodoma je zadonela neuradna himna mestne skupnosti Ipavčeva, Slovenec sem, ki so jo zapeli pevci Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev.

Zbranih okoli 40 obiskovalcev pa je pozdravil predsednik mestne skupnosti Jure Raztočnik. Ker se letos mestnim svetnikom izteka mandat, je Raztočnik povzel aktivnosti v preteklem štiriletnem obdobju. Zasluge, da je “mesto še lepše, kot je bilo prej, ” je med drugim pripisal tudi Občini Šentjur, ki je tista, ki z investicijskimi vlaganji spreminja podobo našega mesta. Na področju investicij so v mandatu 2014 – 2018 sanirali kar nekaj odsekov cest – na Kamenem, Pešnici, Seliškarjevi, Benjaminovi in Vrtni ulici ter uredili peš pot ob Pešnici. Obnovili so dva mostova in urejali središče mesta, na kar dajejo še posebno pozornost. Letos bodo v Športnem parku postavili dolgo pričakovana orodja za fitnes na prostem. Poudaril je tudi, da se je število prireditev v mestu povečalo. S to svečano prireditvijo je Raztočnik tudi otvoril Šentjurjevo ter poudaril, da bo potreben razmislek, kako tej največji turistični prireditvi dodati “še kakšno stopničko več.” Zbranim pa je ob prazniku MS Šentjur čestital tudi župan mag. Marko Diaci. Poudaril je, da so v desetletju izvedli veliko število projektov, ter izpostavil še nekaj načrtov za prihodnje.

Podeljeni Listini mesta Šentjur

Osrednji del dogodka je bil podelitev priznanj mesta Šentjur, tistim, ki so najbolj izstopali na svojem področju oz. pustili sledi svojemu mestu. Predsednik komisije za priznanja Lovro Perčič je podal poročilo komisje. Ta je poudaril, da je na razpis mlačen odziv prijaviteljev, vseeno pa so podelili dve priznanji mesta. Prvo je za prinos k razvoju podeželja, povezovanju mladih in povezovanju prejelo Društvo podeželjske mladine Šentjur. Listino je prevzela predsednica društva Sabina Golež. Drugo pa so za veliko pomoč pri ustvarjanju dogodkov v mestu Šentjur prejeli krajani Kamenega in Botričnice. Predstavnik krajanov Matjaž Kovačič se je zahvalil za prejeto listino in izpostavil, da se da z roko v roki zelo veliko narediti in upa, da bodo še naprej tako sodelovali.

Za glasbeni predah je poskrbela skupina Flora in Paris. Nastanek te skupine je ideja treh članov znane slovenske skupine Orleki. Pevec skupine je Žan Libnik iz Slovenj Gradca, ki je bil finalist šova Slovenija ima talent, takrat pa je zanj pritisnila zlati gumb Ana Klašnja. Zbrane pa je v avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur čakala pogostitev, kjer so se obiskovalci lahko še podružili. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na akademiji mesta podelili priznanja in se nasmejali mladima očetoma

Jure Godler

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več