23.9 C
Šentjur pri Celju
08/07/2020
sentjur.net

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

Šentjur, 23. november 2019 – Vrzel ljubiteljskega gledališča v Šentjurju že nekaj let sanira Epik teater, ki predvsem z improvizacijskim gledališčem izvablja smeh gledalcev v domači občini in širše. V letošnjo jesen je ekipa vstopila z drugačnim formatom – z neimprovizirano monokomedijo. Režiser in avtor besedila Tom Costo je nalogo igralca zaupal Domniku Gračnerju, ki se je v preteklih Epikovih projektih že izkazal z izjemnim izraznim razponom.

V predstavi StereoTipi se sedmerica stereotipnih moških zmenkari z dekletom, ki je bilo ves čas imaginarno prisotno v četrti steni. Stereotipni “mamin sinček”, sodobni fitneser, hipi, kalobški kmet, poet, poslovnež in pijanec, mlade iskalke partnerja niso prepričali, je pa zato Gračner – po smehu sodeč – več kot prepričal do zadnjega sedeža poln avditorij Ipavčevega kulturnega centra. Odmore med posameznimi prizori sta v kavarniškem vzdušju zapolnjevala vokalistka Ula Jaklič in pianist Danijel Berden, da je lahko kostumografka Ana Evelina Plahuta Dominika opremila v novega stereotipneža. Poldrugo uro trajajočo predstavo je publika nagradila s stoječimi ovacijami, ki so dobra popotnica za oživljanje tovrstne scene v Šentjurju. (ViP)

VIDEOTEKA

Sorodne novice

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

V gasilski obleki stregel goste

Tjaša Ferlež

Zagrebški stand up na obisku v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več