21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Slivničani 12. v državi

Kope, 14. 9. 2019 – V soboto je na Kopah potekalo državno tekmovanje v gasilski orientaciji. Najboljši rezultat znotraj šentjurske gasilske zveze so na regijski orientaciji dosegli pripravniki PGD Slivnica pri Celju in se s tem uvrstili na državno tekmovanje, ki je potekalo na Kopah. Z spodbudnimi besedami sta takoj na začetku prisotne pozdravila predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik in poveljnik Franci Petek.

Mladina se je v sklopu tekmovanja pomerila v orientaciji, v vezanju vozlov, v praktičnih vajah, v poznavanju topografskih znakov, v spajanju cevi na trojak, v zvijanju cevi, v navezavi sekirce in ročnika … Na tekmovanju je sodelovalo 189 ekip iz cele Slovenije. Kot vedno je tudi tokrat mladina pokazala veliko znanja, motiviranosti in borbe, ki jo premore med seboj. Ekipa pripravnikov iz PGD Slivnica je v svoji kategoriji med 34 ekipami v kategoriji pripravnikov dosegla odlično 12. mesto v državi. Za odličen rezultat jim iskreno čestitamo. (Tjaša Ferlež, foto: PGD Slivnica)

Sorodne novice

Tudi naši gasilci na državnem tekmovanju

Jure Godler

PGD Slivnica pri Celju: Ponosni na člane gasilskega društva

Tjaša Ferlež

Nameni dohodnino svojemu gasilskemu društvu

Tjaša Ferlež

Milenko Tanšek: “Na domačih tleh se počutim svobodnega”

Jure Godler

GZS: Zabrišimo meje in delujmo kot eno

Tjaša Ferlež

Potegnili črto pod jubilejno leto

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več