17.9 C
Šentjur
19/10/2019
sentjur.net

Slivničani 12. v državi

Kope, 14. 9. 2019 – V soboto je na Kopah potekalo državno tekmovanje v gasilski orientaciji. Najboljši rezultat znotraj šentjurske gasilske zveze so na regijski orientaciji dosegli pripravniki PGD Slivnica pri Celju in se s tem uvrstili na državno tekmovanje, ki je potekalo na Kopah. Z spodbudnimi besedami sta takoj na začetku prisotne pozdravila predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik in poveljnik Franci Petek.

Mladina se je v sklopu tekmovanja pomerila v orientaciji, v vezanju vozlov, v praktičnih vajah, v poznavanju topografskih znakov, v spajanju cevi na trojak, v zvijanju cevi, v navezavi sekirce in ročnika … Na tekmovanju je sodelovalo 189 ekip iz cele Slovenije. Kot vedno je tudi tokrat mladina pokazala veliko znanja, motiviranosti in borbe, ki jo premore med seboj. Ekipa pripravnikov iz PGD Slivnica je v svoji kategoriji med 34 ekipami v kategoriji pripravnikov dosegla odlično 12. mesto v državi. Za odličen rezultat jim iskreno čestitamo. (Tjaša Ferlež, foto: PGD Slivnica)

Sorodne novice

150-letnica gasilstva na Slovenskem

Tjaša Ferlež

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Slavospevi slivniškim gasilcem ob praznovanju 90-letnice

Jure Godler

Regijsko tekmovanje gasilske mladine v orientaciji

Jure Godler

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Tjaša Ferlež

Prvomajsko lepotico dvignili pod nebo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več