-1.1 C
Šentjur pri Celju
25/01/2021
sentjur.net

Slivniški gasilci na 86. občnem zboru

Gorica pri Slivnici, 10. 1. 2015 – Na pomoč! Gasilski pozdrav, ki smo ga v prostorih kulturno-gasilskega doma v Gorici pri Slivnici v soboto slišali kar nekajkrat. Tam se je namreč odvijal 86. občni zbor tamkajšnjega društva prostovoljnih gasilcev. Na zboru so po uvodnem nagovoru predsednika društva Milenka Tanška, potrditvi delovnega predsedstva in dnevnega reda svoje poročilo podali predsednik, poveljnik ter predsedniki komisij.

Predsednik društva je v svojem poročilu poudaril, da so večino planiranih aktivnosti izvedli, nekaj pa jih bodo preložili v leto 2015. Milenko Tanšek je v svojem poročilu poudaril: »Društvo je imelo v letu 2014, glede na plan, ki smo si ga zastavili, opraviti kar nekaj nalog, nekaj od teh smo preložili v leto 2015, ostale pa realizirali. Tako smo na primer preuredili sejno sobo oziroma učilnico, čeprav to ni bilo v planu za leto 2014. Želeli smo menjati še del obloge na strehi, kar nam je preprečil čas in nepredvidene ujme. To načrtujemo spomladi.« V letu 2015 bodo poleg rednih družabnih srečanj veliko energije posvetili zbiranju sredstev za nakup novega gasilskega vozila, kar načrtujejo v letu 2017 oziroma 2018.

Poveljnik Andrej Kaučič je v svojem poročilu izpostavil, da so bili v preteklem letu v svojem rajonu na pomoč poklicani devetkrat, v sosednjih pa so pomagali na dvanajstih intervencijah. Skupaj so v lanskem letu opravili kar 1048 ur prostovoljnega dela, z gasilskimi vozili pa prevozili 10.664 kilometrov. Udeleževali so se tekmovanj, kjer so bili precej uspešni, uradno pa so pridobili tudi šest gasilcev in dve gasilki, ki so opravili kvalifikacijo. Svoje poročilo je zaključil: »V letu, ki je za nami, smo bili na operativnem področju uspešni. Izpolnili smo vse naloge, ki smo si jih zadali. Za to gre zahvala vsem članom, v veliki meri pa našim krajanom, ki jih obiščemo ob koncu leta ter jim prinesemo koledar, saj so s prostovoljnimi prispevki izkazali veliko zaupanje našemu društvu. Zahvalil bi se vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali z željo, da vas v letu, ki je pred nami, spremljata sreča in zdravje

Pred koncem uradnega dela zbora so podelil še priznanja društva in GZ Šentjur ter GZ Slovenije. Občni zbor je potekal nemoteno, brez kogarkoli, ki bi se vzdržal ali nasprotoval sklepom zbora.

Po zboru so besedo dobili še gostje, ki so se precej razgovorili. Naj poudarim, da so se občnega zbora udeležili tudi člani pobratenih društev DVD Bednja iz Hrvaške in PGD Černelavci ter predstavniki PGD Preloka. Za konec so gasilci postregli še s čisto pravim gasilskim furežem, ki je vsem zbranim izjemno teknil, saj so bile mesnine in priloge naravnost odlične. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler

Nameni dohodnino svojemu gasilskemu društvu

Tjaša Ferlež

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Jure Godler

Milenko Tanšek: “Na domačih tleh se počutim svobodnega”

Jure Godler

Okrnjena zasedba vinogradnikov potrgala grozdje na krožišču

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več