5.1 C
Sentjur
19/01/2020
sentjur.net

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

Gorica pri Slivnici, 27. oktober 2019 – V izdihljajih meseca oktobra, ki že leta velja za mesec požarne varnosti, so slivniški gasilci odprli vrata svojega gasilskega doma in zainteresirane seznanili s svojim delom. To je bilo v minulem letu, ko je društvo praznovalo 90. obletnico še nekoliko pestrejše.

Obiskovalci so si lahko ogledali prostore v gasilskem domu, opremo, ki jo člani društva uporabljajo pri prostovoljnem delu, telekomunikacije ter prevozna sredstva. Vozni park je društvo letos obogatilo z novim gasilskim vozilom – s cisterno, ki je zaradi svoje velikosti odvzela prostor gasilskemu kombiju. V ta namen so gasilci ob domu postavili lesen nadstrešek, ki bo dokončan v prihodnjih dneh. Da gasilci niso le gasilci, so na tradicionalnem dnevu odprtih vrat dokazali tudi z mesnimi izdelki z gasilskega fureža, ki so potešili lakoto obiskovalcev. (ViP)

Sorodne novice

Potegnili črto pod jubilejno leto

ViP

PGD Dolga Gora: Kjer je volja, tam je pot

Tjaša Ferlež

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP

Prižgali dobrodelni ogenj za hladne dni

ViP

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več