16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

Gorica pri Slivnici, 27. oktober 2019 – V izdihljajih meseca oktobra, ki že leta velja za mesec požarne varnosti, so slivniški gasilci odprli vrata svojega gasilskega doma in zainteresirane seznanili s svojim delom. To je bilo v minulem letu, ko je društvo praznovalo 90. obletnico še nekoliko pestrejše.

Obiskovalci so si lahko ogledali prostore v gasilskem domu, opremo, ki jo člani društva uporabljajo pri prostovoljnem delu, telekomunikacije ter prevozna sredstva. Vozni park je društvo letos obogatilo z novim gasilskim vozilom – s cisterno, ki je zaradi svoje velikosti odvzela prostor gasilskemu kombiju. V ta namen so gasilci ob domu postavili lesen nadstrešek, ki bo dokončan v prihodnjih dneh. Da gasilci niso le gasilci, so na tradicionalnem dnevu odprtih vrat dokazali tudi z mesnimi izdelki z gasilskega fureža, ki so potešili lakoto obiskovalcev. (ViP)

Sorodne novice

Po gozdu pri Gorici pri Slivnici se potepa medved. Previdno!

Jure Godler

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež

V slivniški župniji dve 400-letnici

ViP

Po dveh letih ponovno tekmovala gasilska mladina

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več