18.2 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

Gorica pri Slivnici, 27. oktober 2019 – V izdihljajih meseca oktobra, ki že leta velja za mesec požarne varnosti, so slivniški gasilci odprli vrata svojega gasilskega doma in zainteresirane seznanili s svojim delom. To je bilo v minulem letu, ko je društvo praznovalo 90. obletnico še nekoliko pestrejše.

Obiskovalci so si lahko ogledali prostore v gasilskem domu, opremo, ki jo člani društva uporabljajo pri prostovoljnem delu, telekomunikacije ter prevozna sredstva. Vozni park je društvo letos obogatilo z novim gasilskim vozilom – s cisterno, ki je zaradi svoje velikosti odvzela prostor gasilskemu kombiju. V ta namen so gasilci ob domu postavili lesen nadstrešek, ki bo dokončan v prihodnjih dneh. Da gasilci niso le gasilci, so na tradicionalnem dnevu odprtih vrat dokazali tudi z mesnimi izdelki z gasilskega fureža, ki so potešili lakoto obiskovalcev. (ViP)

Sorodne novice

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

Na Ramni rajale številne maske

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več