0.9 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Slivniški gasilci predstavili svoje delo

Gorica pri Slivnici, 30. 10. 2016 – V zadnjem času v medijih beseda velikokrat nanese na požrtvovalno delo slovenskih prostovoljcev, dobršen del katerih so tudi gasilci, ki krajanom in občanom priskočijo na pomoč ob požarih, ujmah ter drugih naravnih nesrečah, prometnih nezgodah ali kakšnih drugih nesrečah, do katerih privede človeška neprevidnost. Z ogromno tovrstnimi nezgodami se soočajo tudi gasilci PGD Slivnica pri Celju, ki so minulo nedeljo za obiskovalce odprli vrata gasilskega doma ter predstavili svoje delo.

Kar nekaj radovednim obiskovalcem so tako predstavili gasilski dom, komunikacijske naprave, tehnično opremo ter intervencijska vozila. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi informativni posnetek o ogljikovem monoksidu oz. tihemu ubijalcu, kot ga gasilci velikokrat imenujejo, ki ga je letos izdala Komisija za preventivo pri Gasilski zvezi Slovenije. Dan odprtih vrat so slivniški gasilci podkrepili še s suhomesnatimi izdelki iz tradicionalnega gasilskega fureža, pekovskimi izdelki nežnejšega dela društva ter moštom. Ob koncu so razkrili tudi nekaj želja, ki jih imajo do 90-letnice društva leta 2019, med katerimi je tudi novo intervencijsko vozilo. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

PGD Slivnica pri Celju: Ponosni na člane gasilskega društva

Tjaša Ferlež

V naslednjem desetletju kar dva gasilska domova

Jure Godler

Milenko Tanšek: “Na domačih tleh se počutim svobodnega”

Jure Godler

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

Potegnili črto pod jubilejno leto

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več