14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net
Silvo Užmah in Boštjan Rosensetin

Slivniški planinci bodo korakali za novim predsednikom

Gorica pri Slivnici, 10. februar 2023 – PD Slivnica pri Celju velja za eno najdejavnejših planinskih društev v občini. Ob letošnjem zaključku leta so lahko znova predstavili rezultate dela, ki so bili podobni tistim izpred časa epidemije novega koronavirusa.

Na izlete so lani vodili okoli 300 odraslih in 200 otrok. Kot so tekom občnega zbora večkrat poudarili, ob tem skrbijo tudi za stalno izobraževanje vodniških kadrov in obnavljanje licenc. V preteklem letu so tako že dopolnili vrste vodnikov, v prihodnjem letu upajo še na dva nova. Vsi odseki društva so beležili spodbudne trende obiska odprav, upad je bil zaznan le pri turnokolesarskem odseku. Kot je dejal predsednik društva Silvo Užmah, je bil upad znaten predvsem med korono, zlasti pri mladih, zaradi česar so se odločili, da delovanje odseka do nadaljnjega zamrznejo. PD Slivnica pri Celju se je v minulem letu večkrat povezovala tudi z ostalimi društvi v kraju in planinskimi društvi v regiji, prav tako je društvo s po nekaj stotaki podprlo obnovo planinskega doma na Resevni ter odpravo Plezalnega kluba Rifnik v Patagonijo, katere član je tudi slivniški planinec Tilen Cmok.

V prihodnjem letu bodo slivniški planinci nadaljevali s tradicionalnimi programi, kot je tabor mladih planincev, zimovanje in pohod po domači krajevni skupnosti, prav tako s turami v tujino, za katere se je znova pokazalo zadovoljivo zanimanje. Pozitivne trende v društvu pripisujejo tudi povezovanjem z drugimi planinskimi društvi, predvsem Vitanje, Šentjur in Dramlje. V prihodnjem letu si želijo dodati še kakšen pohod s prenočevanjem v planinski koči.

Zamenjala sta se predsednik in podpredsednik

Letošnji občni zbor slivniških planincev je bil namenjen tudi redni rotaciji vodstva. Silvo Užmah se je s predsedniškega mesta poslovil po treh mandatih. Ob sestopu se je ozrl na opravljeno delo, kamor med drugim sodi tudi ustanovitev turnokolesarskega in markacističnega odseka ter odseka varstva gorske narave. Uveden je bil tudi centralni sistem vodenja članstva. Užmah je omenil tudi sicer negativen trend pri članstvu mladih, kar upa, da jim bo v prihodnjih letih uspelo popraviti.

Občni zbor je za novega predsednika izvolil zdajšnjega blagajnika in podpredsednika društva Boštjana Rosensteina, podpredsednik pa je postal Užmah. Na mestu blagajnika je novopečenega predsednika zamenjal Matej Planko. Rosenstein, ki je v društvu kot vodnik dejavnik že dolga leta, je napovedal nadaljevanje dobrih projektov ter krepitev področja mladih in povezovanja z društvi v kraju, posebno pri drugomajskem pohodu. Ob tem je opozoril tudi na pomembnost krepitve vodniških vrst: “V vseh teh letih med našimi člani ni bilo nobene gorske nesreče. To pomeni, da naše delo ni bilo dano v nič,” je še optimistično zaključil prvi predsedniški nagovor.

Sorodne novice

Po atraktivnih točkah okoli Slivniškega jezera

ViP

V pokoronski čas s pomlajenimi vodniškimi vrstami

ViP

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več