8.4 C
Sentjur
19/02/2020
sentjur.net

Slivniški planinci praznovali 30 let

Gorica pri Slivnici, 26. 11. 2017 – Praznovanje 30. letnice ustanovitve Planinskega društva Slivnica pri Celju je velik dogodek za člane, simpatizerje ter ostale, ki se aktivnostim društva pridružujejo občasno. V ta namem pa so v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici pripravili domiselno prireditev, kjer so se klopco na odru spomnili njihove največje akcije – S klopce na klopco. Slavnostno prireditev so otvorile pevke Vokalne skupine Kresnice s planinsko himno – Oj, Triglav moj dom. Prireditev je povezovala novinarka in planinka Manca Čujež, na klopci pa so se ji pridružili številni člani in kasneje tudi nagrajenci. Že na začetku so se spomnili planinskega podviga, kjer so se slivniški pohodniki podali na pot iz Gorice pri Slivnici proti Triglavu. V ta namen so posneli tudi kratek dokumentarni film, ki je požel velik aplavz pa tudi nekaj smeha.

Spomnili so se začetkov PD Slivnica pri Celju, kjer se je pred 30 leti zbralo 22 članov in 10 pionirjev na prvem občnem zboru. Prvi predsednik planinskega društva je postal Vinko Tomše, njegovo delo pa so nadaljevali Ferdo Ježovnik, Matej Planko in sedanji predsednik Silvo Užmah. Nekaj spominov na prvo pot na Triglav pa je obudil tudi prvi predsednik društva. Spomnili so se planinskega podmladka, ki jih vodita Nuša Verdev in Janez Palčnik in zapeli tudi himno mladih planincev Na Jezerskem taborimo. Pozornost so namenili tudi tekmovanju v orientaciji pod organizacijo Metoda Gradiča, kjer so celo uspeli postati državni prvaki – vendar samo za en dan. Naslednji dan so jim zradi napačnega šeštevka točk komisije naziv celo odvzeli.

Pohvalili so tudi markacijski odsek, ki pridno označuje pohodniške poti, v njej pa kroge rišeta Edi Mastnak in Janez Palčnik. Razdelili so društvena priznanja, ki so jih prejeli Nataša Čede, Renata Mastnak, Tilen Cmok, Gašper Košak Pevec, Patricija Palčnik, Janez Palčnik st., Nina Maček, Metod Gradič, Katarina PisarMatic Iskra in Vid Palčnik.

Priznanja Planinske zveze Slovenije – bronasti častni znak pa so prejeli Boštjan Rozenstein, Silvo Užmah, Edi Mastnak, Matej Planko, Nina Gradič Planko, Saša Jagodič, Nuša Verdev in Manca Čujež. Zlati častni znak Planinske zveze Slovenije je prejel Vinko Tomše. Prireditev pa so zaključili s zakusko in zabavo s skupino Sauvignion iz Planine pri Sevnici. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP

Potovali po deželi tanga in ostrih vršacev

ViP

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP

Prižgali dobrodelni ogenj za hladne dni

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več