14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Slovenska popevka skozi mlade oči

Šentjur, 30. 8. 2015 – Vrt Ipavčeve hiše je tokrat, kot zadnji počitniški dogodek letošnjega Šentjurskega poletja, gostil mlade pevce in kitarista, ki so svoje znanje izpopolnjevali na brezplačni dvodnevni jazz delavnici. Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur je letos že šestič zapovrstjo za svoje učence in zunanje udeležence organizirala poletno jazz delavnico z naslovom Mlade oči, katere tema je bila slovenska popevka. Pod vodstvom Boštjana Korošca in Anje Hrastovšek ter ob spremljavi zasedbe Soul, jazz in jaz so mladi nadarjeni glasbeniki na delavnici izpopolnjevali tehnike petja in se učili novih načinov, kako iz svojih glasilk izvabiti čimveč.

Na dobro uro trajajočem koncertu je sedem pevcev s svojimi glasovi zbrane popeljalo skozi slovensko glasbo, osmi udeleženec pa je svoje izkušnje obiskovalcem predal z ubranimi zvoki, ki jih je izvabil iz kitarskih strun. Nekateri so si izbrali modernejše pesmi, nekateri pa so se odločili za zimzelene melodije iz zlatih let slovenske glasbe.  Vodja delavnice Boštjan Korošec je ob koncu delavnice poudaril še: “Ko je ravnateljica k meni pristopila, da bi naredili poletjo jazz delavnico, ki bi bila namenjena bolj pevcem, sem bil malo skeptičen. Nato smo prišli na idejo o vkomponiraju slovenske popevke. V obdobju, ko se je le-ta rojevala, se je večinoma tudi poslušala na radiu. Danes za njo žal ni toliko prostora. Želimo si, da bi ga bilo več.(Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več