4.8 C
Šentjur pri Celju
10/12/2022
sentjur.net

Sobotno Šentjurjevo

Sobotno Šentjurjevo se je začelo z Jurjevim pohodom. Iz avtobusne postaje in iz Športnega parka Šentjur je krenila nepregledna množica pohodnikov. Ker je bilo kolono nemogoče prešteti je ocena 2.000 pohodnikov le približna. Organizator pohoda je OŠ Franja Mlagaja Šentjur. Pohodniki so prejeli tudi pohodniški list, ki so si ga lahko požigosali na kontrolnih točkah – igrišču za mali nogomet, pri spomeniku Valentina Orožna, na Sveti Rozaliji, na cerkvi na Botričnici in na končni postaji v Zgornjem trgu.

Ko so se pohodniki vračali iz Jurjevega pohoda, se je počasi končevalo tudi tradicionalno kuhanje kisle župe. Letos so bile za kuho zadolžena gasilska društva po občini, bilo jih je 10 in Gasilska zveza Šentjur. Gasilci so pripravili, po oceni štiričlanske komisije, ki je bila v sestavi Martina Zapušek, predsednica komisije, Jože Štiglic, Mihael Bučar in glavni pokrovitelj Šentjurjevega – direktor Trgovin Jager Franc Jager, odlične kisle župe. Ker mora na koncu zmagati le eden se je komisija po seštevku vseh točk odločila, da so letos najboljšo kislo župo pripravili v PGD Šentjur.

Že od jutranjih ur je so v Zgornjem trgu na ogled postavili obrtniške izdelke obrtniki iz Šentjurja in širše okolice.

V športnem parku pa so moči med sabo pomerile balinarske ekipe. V točnosti metanja balin krogel so se pomerile 4 ekipe – Moški in ženska iz Balinarskega društva Šentjur, ter po ena iz Štor in Slivnice.

Zvečer so nastopili tudi narodnozabavni ansambli na svoji reviji. Sodelovali so Slovenskih 6, Ansambli Pegaz, Šentjurski muzikantje, Marjana Drofenika, Mladi upi, Marjana Kočevarja, Mladi korenjaki, Mira Klinca in na koncu še Ansambel Petka, ki je poskrbel za pravo veselico!

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več