13.9 C
Šentjur pri Celju
05/06/2020
sentjur.net

Šola energetsko bolj učinkovita

Šentjur, 8. 7. 2014 – Občina Šentjur se je z investicijo v izboljšanje energetske učinkovitosti Osnovne šole Franja Malgaja prijavila na razpis “Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalne skupnosti” in bila uspešna. Iz tega naslova je bilo odobrenih 287.276 evrov, medtem ko bo celotna investicija znašala 688.953,72 evrov. Na razpisu za izvajalca del je bilo najugodnejše podjetje Panles d. o. o. iz Rogaške Slatine s partnerjem GES d. o. o., prav tako iz Rogaške Slatine. Na novem delu šole, ki je bil zgrajen leta 1977 in je energetsko izjemno neučinkovit, bo tako narejena toplotno-izolacijska fasada, zamenjano bo stavbno pohištvo v novem in starem delu šole ter izolirano podstrešje. Ta dela so pokrita z denarjem, pridobljenim iz naslova razpisa. Dodatno se bo menjala še azbestna strešna kritina, v notranjosti pa bodo prenovili strope in razsvetljavo. Poleg tega bodo zgradili še dodatni prostor za potrebe izvajanja športne vzgoje. Te stroške bo na svoja pleča prevzela občina.

V imenu izvajalca je pogodbo podpisal Robert Pažon, v imenu investitorja pa župan mag. Marko Diaci. Podpisa se je udeležil tudi pomočnik ravnatelja Ivo Brodej, ki je izrazil veselje ob skorajšnjem pričetku del ter ob tej priložnosti povedal: “Nimam podatka, koliko na leto sedaj porabimo za ogrevanje prostorov, obljubljeno pa nam je, da se bodo stroški ogrevanja po sanaciji zmanjšali za približno 40 odstotkov.” Zaradi del pouk ne bo moten, saj se bodo dela v notranjosti zaključila do začetka septembra, zunanja pa najkasneje do konca septembra. (Z. B.)

 

Sorodne novice

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Obvestilo: Preklic epidemije Covid-19

Jure Godler

Obvestilo: Delovanje občinske uprave ob upoštevanju preventivnih ukrepov

Jure Godler

OBVESTILO! Maske za občanke in občane Občine Šentjur

ViP

Stanje v Občini Šentjur v času epidemije koronavirusa

Jure Godler

Obvestilo: Poziv k zaprtju vseh gostinskih, storitvenih in neživilskih lokalov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več