10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Šolske poti v Dobju pripravljene na novo šolsko leto

Dobje, 30. 8. 2022 – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobje (SPV) se je sestal na 8. redni seji v torek, 30. 8. Seja je bila delno terenska, saj so člani po uradnem delu prevozili šolsko pot, kjer vsakodnevno potekajo razvozi otrok s šolskim kombijem ter postavili opozorilne table ob začetku šolskega leta. Na seji sta bila prisotna tudi župan Franc Leskovšek ter ravnateljica Suzana Plemenitaš.

Zadnja seja SPV

SPV se je sestal na zadnji seji tega sklica v prostorih  Kulturnega doma Dobje, preučil Načrt nevarnih šolskih poti OŠ Dobje, članica OŠ Dobje je podala poročilo ter letni načrt bogatih vsebin prometne varnosti, podane so bile tudi pobude za popravilo bankin, čiščenje cest, posutih z nanosi iz bankin ter čiščenje rastja ob trasah prog šolskega avtobusa in kombija. SPV je v povezavi z obravnavo šolskih poti podprl nadstandard pri prevozu šolskih otrok na nevarnih odsekih, ki so si jih ogledali tudi terensko. Podane so bile pobude za postavitev novih ogledal za namen povečanja vidljivosti na določenih odsekih. Predsednica je člane seznanila o prijavi na javni poziv lokalnim skupnosti z namenom pridobitve brezplačnih alkotesterjev, ki bi jih lahko razdelili v jesenski akciji Alkohol.

Prostovoljci in varne šolske poti

Člani SPV so pripravili seznam dežurstev na šolski poti in se zahvaljujejo Janku Gračnerju ter Alojzu Antleju za vsakoletno prostovoljno sodelovanje. Za dežurstvo bosta poskrbela tudi Medobčinski inšpektorat ter Policijska postaja Šentjur. Župan je sodelujoče seznanil z idejnim projektom izgradnje pešpoti ob regionalni cesti na trasi Škarnice – Večje Brdo. Terenski del seje se je nadaljeval na trasi šolskega kombija, kjer je voznik izpostavil pereče odseke ter potrebo po čiščenju rastja. Moški del SPV je z županom, hišnikom ter voznikom kombija, postavil opozorilne table ob začetku šolskega leta na celotni trasi.

Ob začetku šolskega leta SPV Občine Dobje želi vsem prisotnim v prometu, da sodelujejo kot aktivni in modri udeleženci, ki vsako situacijo v prometu dobro in trezno premislijo, da ne bo prišlo do nesreč. V prometu bodimo pozorni drug na drugega, na vse šolarje in predvsem tiste, ki se prvič podajajo samostojno na šolsko pot kot pešci, motorist, kolesarji ali sopotniki! (mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, predsednica SPV Občine Dobje)

Sorodne novice

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Martinu Šolincu svečana listina agencije za varnost prometa

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več