19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Sončen dan, prijetna družba in čudovita narava na pohodu DU Dramlje

Jazbine, 27. september 2023 – Naš 3. društveni pohod je zaznamovalo čudovito sončno vreme in zelo prijetna družba. Dvanajst pohodnikov se nas je ob 9. uri zbralo pri okrepčevalnici Danice Čater, kjer smo v miru spili kavico, za spomin pa poskrbeli tudi za fotografiranje. Zatem smo se z avtomobili odpeljali do Lovskega doma v Jazbinah. Od tam pa pot pod noge – podali smo se na krožno pot, ki med drugim poteka po grebenu razvodnice med Savo in Dravo.

Naš vodja Ivan Čede (predsednik pohodniške sekcije DU Dramlje) nam je povedal marsikaj zanimivega o čudoviti naravi, ki nas je obdajala ter o samem območju. Pot nas je vodila mimo vinogradov, zidanic ter po gozdu. Prav lepo je bilo opazovati gozd, ki se počasi že barva v nianse jesenskih barv. Med potjo smo se tudi ustavili, da smo se odžejali, pa tudi okrepčali z zelo dobrimi keksi, ki jih je spekel naš vodja Ivan. Le tako smo lahko nadaljevali pot, ki je bila ponekod kar strma.

Polni čudovitih vtisov in dobre volje smo naš pohod zaokrožili nazaj do Lovskega doma. Od tam smo se zapeljali nazaj do izhodiščne točke pri Danici Čater, kjer nas je čakalo zelo dobro domače kosilo. Vodja sekcije Ivan je bil s pohodom zelo zadovoljen in je pohvalil tudi udeležence. Preden smo se razšli, smo si rekli: »Letos se še dobimo na kakšnem pohodu.« (Milena Košec)

Sorodne novice

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež

Drameljski upokojenci vandrali po deželi suhe robe

Jure Godler

Že 46. tradicionalni pohod po Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več