17.9 C
Šentjur pri Celju
18/09/2020
sentjur.net

Sončki ogreli mrzel poletni večer

Šentjur, 8. 9. 2017 – Kljub vedno bolj nizkim temperaturam je na Ipavčevem vrtu v petek vseeno posijalo Sonce. Na zaključni prireditvi Šentjurskega poletja so se obiskovalci prireditve predali Sončkanju. Mešani pevski zbor Sonce s Ponikve je letošnje leto postal polnoleten, vseh 18 let pa ga vodi zborovodkinja Andreja Ocvirk. Sončki so najprej na poletni način predstavili sklop ljudskih pesmi in nadaljevali z zabavnimi skladbami. Izpostavili so pevca in glasbenika Marka Goleža, ki se je izkazal z odličnimi solističnimi vložki ter igranjem na najrazličnejše piščali in kitaro.

Koncert je na prepoznaven, hudomušem način povezoval Miha Kundih, ki je v vezni tekst vnesel kar nekaj smešnic in nasmejal občinstvo. Gostji na koncertu sta bili Zala Irgolič na klavirju in pevka Sara Česnik iz Primorske. Dekleti sta se spoznali pred petimi leti na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer sta bili sošolki. Prijateljstvo pa je obrodilo sadove tudi na glasbenem področju. Sončki so s poletnimi ritmi vsaj za kratek čas prebudili prihajajočo jesen, ki že trka na vrata. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na vrata trka koronsko Šentjursko poletje

ViP

#koronaintervju št. 17 – Miha Kundih, zastopnik za ruski trg

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več