18.3 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Sončni pohod na Stolp ljubezni uspel

Javorje – Žusem, 30. 4. 2016 – Izvedbo letošnjega, že 9. tradicionalnega pohoda na Žusem so organizatorji – Planinsko društvo Žusem – morali zaradi nič kaj želenega dežja in snega preložiti. A odločitev je bila vsekakor pravilna, saj je v soboto posijalo sonce in na Žusem privabilo nekaj 100 pohodnikov. Okrog poldneva so se na startni točki organiziranega pohoda pri Turistični kmetiji Žurej začeli zbirati pohodniki, kjer so lahko prispevali prostovoljni prispevek in v zameno zanj na cilju dobili več kot le okusen pasulj. Ob 12:30 je zbrane pohodnike pozdravil predsednik Planinskega društva Žusem Simon Mansutti, ter jim ob 13:45 ob otvoritvi pohoda zaželel srečno in varno pot.

Gruča pohodnikov je sledila zastavonoši po lahki panoramski poti skozi gozd proti Žusmu in po tamkajšnjih obronkih, od koder je bil prelep razgled na s soncem obsijane bližnje in daljne hribe. Pohodniki so se lahko med potjo na znamenitih Ravnih njivah ohladili s hladno pijačo in nato po ravnem terenu nadaljevali pot proti ciljni točki na nadmorski višini 669 m. Zaključek pohoda je bil pri znamenitem 26 m visokem razglednem Stolpu ljubezni, ki so ga otvorili lani in je v enem letu privabil več kot 13.000 obiskovalcev. Pohodniki so na cilju lahko svojo porabljeno energijo nadomestili z že omenjenim okusnim pasuljem in se ohladili s hladno pijačo. A dan se še ni zaključil. Veselje se je zares šele pričelo ob zvokih domačega ansambla Kozjanski lumpi, ki so med drugim zaigrali tudi skladbo z naslovom Stolp ljubezni. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

44. Pohod po KS Ponikva

Tjaša Ferlež

Osmica na Svetem Štefanu

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več