4.8 C
Šentjur pri Celju
25/02/2021
sentjur.net

Šopek za vse!

Šentjur, 8. marec 2019 – Cvetličarne so se minuli petek, na mednarodni dan žena, šibile pod težo cvetja, ki ga moški v največji meri podarjajo svojim dragim. Svojevrstne – naslikane šopke, pa so vsem deklicam, damam, gospem … podarili v Galeriji Zgornji trg.

Na povabilo Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur so svoja dela pod naslovom “Šopek zate” razstavili člani Društva železničarjev – slikarjev Modra luč iz Zagreba. Kljub naslovu se na razstavljenih slikarskih platnih niso znašle le cvetice, ampak celo železniški motivi, ki šentjurskemu okolju seveda pritečejo. Uvodoma je spregovoril predsednik šentjurskih slikarjev Dragan Podovac, ki je z zbranimi delil ozadje nastanka razstave. Nadaljevala je vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Šentjur Judita Methans Šarlah, ki je podala pozdrave župana in podžupanje.

Predsednica zagrebških slikarjev Tanja Horvat je izrazila hvaležnost in veselje, da lahko svoja dela razstavljajo v Šentjurju ter dodala, da to ni le šopek zate, ampak šopek za vse. Spregovorila sta tudi vodja oddelka za kulturo Mesta Zagreb Cvijeta Grijak ter minister svetovalec na Veleposlaništvu Republike Hrvaške v Ljubljani, Ivan Mintas. Kulturni program je obogatila Dalmatinska klapa iz Dramelj, povezoval pa ga je Vid Palčnik.

(ViP, foto Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Začeli ustvarjalni dan tretje Ipavčeve palete

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Franjo Malgaj v številnih podobah na Ipavčevi paleti

Jure Godler

Tema ustvarjanja je bil Franjo Malgaj

Jure Godler

O sopotnikih in osatih

ViP

Moja razstava ilustracij

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več