21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Športni dogodek leta na Ponikvi

Ponikva, 2. 7. 2014 – Mladinsko društvo Ponikva je letos že tretjič organiziralo MDP Športne igre. Prvič in drugič so bile bolj lokalno obarvane, za letošnje pa so se ponkovški organizatorji potrudili in pripravili resen športni dogodek. Ob pomoči sponzorjev so zbrali 1000 EUR velik denarni sklad, ki so ga obogatili še s praktičnimi nagradami. Organizatorjem je bilo naklonjeno tudi lepo vreme in uspeh iger je bil zagotovoljen.

Že ob 10. uri so se na pot odpravili kolesarji, začel pa se je tudi posamični turnir v tenisu. V slednjem je zmagal Žiga Papež, pred Rokom Hajdom. Tretje mesto sta si razdelila Blaž Hartl in Tibor Orač. Prijavljenih je bilo 16 igralcev. Izpadli po prvem krogu so se uvrstili v t. i. tolažilni turnir. Finale glavnega turnirja se je odvijalo okoli 20.30 ure. Finalista sta tako bila na turnirju vseh 12 ur. Tolažilni turnir tistih, ki so izpadli že v prvem krogu, je dobil Klemen Simončič.

Največ pozornosti in številno udeležbo pa sta požela oba moštvena turnirja – turnir v košarki in malem nogometu. Prve ekipe so se udarile šele popoldan, posledično pa so se nogometni obračuni zavlekli v pozno noč. Na košarkarskem turnirju se je med sabo pomerilo devet ekip, razdeljene v dve skupini. Na koncu je največ športnega znanja in sreče pokazala ekipa Bogi si – ekipa, ki si je pot v finale odprla kot zadnji nosilec oziroma nefavorit. V finalni tekmi so bili boljši od ekipe Brko in ekipe Al Kaide. Igralci so priznali, da je bil to eden bolj kakovostnih turnirjev v regiji. Najkoristnejši igralec turnija je postal Boštjan Korošec iz ekipe Bogi si.

V prijateljski tekmi sta se pomerili ekipi ponkovških veteranov in ponkovških mladincev. Na tekmi je zaigral tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je prvi polčas zaigral za veterane, drugi pa za mladince. Rezultata pa niso beležili.

V nogometnem turnirju se je med sabo pomerilo kar 10 ekip. Po izločitvah pa so pod reflektorji igrali finale treh. Zmagala je ekipa Bogi team Bohorč, pred Ločami. Tretje mesto je zasedla ekipa Estudiantesa ŠKMŠ. Najkoristnejši igralec turnirja je postal Damjan Vajdič iz zmagovalne ekipe Bogi team Bohorč.

Mladinsko društvo Ponikva se na koncu zahvaljuje še enkrat vsem sponzorjem, pokroviteljem in donatorjem za pomoč pri organizaciji in vzpostavitvi Športnih iger, ki bodo skoraj zagotovo na Ponikvi organizirane tudi naslednje leto. Posebna zahvala pa gre tudi aktivnim članom društva, ki so prostovoljno ves mesec pripravljali dogodek. Ob uspehu tretjih športnih iger pa sploh ni dvomiti, da bodo organizatorji ta športni dogodek pripravili ponovno naslednje leto. (J. G.)

Sorodne novice

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Ponikva z razstavo v poklon stoletnice Štefke Drolc

ViP

Na koncertnem večeru Rock Ponikva so se »lomili valovi«

Urša Kajba

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

Trio komikov na Ponikvo privabil množico obiskovalcev

Jure Godler

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več