14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Organizirali prvi malonogometni turnir

Šentjur, 24. 6. 2023 – V soboto, 24. junija, se je v športnem parku Šentjur odvijal 1. malonogometni turnir v organizaciji Športnega kluba Šentjur. Na turnirju se je med seboj pomerilo 12 ekip iz širše Celjske, Velenjske ter tudi Koroške regije. V dopoldanskih urah se je odvijal skupinski del tekmovanja, ki je minil brez večjih presenečanj.

V popoldanskih urah so se pričeli četrtfinalni dvoboji, ki so postregli z zelo zanimivimi obračuni. Prvi je potekal med gosti iz Koroške pod imenom okrepčevalnica Joni in Čabi ter ekipo Dole, ki se je odvil v korist ekipe iz Dol. V drugi tekmi smo lahko spremljali odličen dvoboj ekip Mano ter Korektbau, ki je pripadel ekipi Mano. Tretja tekma med ekipama Vede montaže ter GC Vehovec se je odvila v korist montažerjev, na zadnji tekmi med ekipama Maki team in transport Rogel pa si je napredovanje prislužila ekipa Maki team.

Ekipa Maki team zmagala

Po prvem polfinalnem dvoboju med ekipama Dole in Vede montaže so si suvereno napredovanje priigrali člani ekipe Vede montaže, na drugi tekmi med ekipama Mano in Maki team pa smo po napetem dvoboju in streljanju kazenskih strelov pospremili napredovanje Maki teama. Sledili so kazenski streli za 3. mesto, ki je pripadlo ekipi Mano iz Celja. V finalni tekmi pa smo spremljali obračun med mlado zasedbo Maki teama in izkušeno ekipo Vede montaž, obračun je z izidom 4:1 pripadel Maki teamu.

Naj igralec turnirja je postal član ekipe Vede montaže Tilen Škrinjar, najboljši golman Luka Spasojevič iz tretjeuvrščene ekipe Mano in najboljši strelec Anej Štante, ki je zastopal ekipo Maki team. Organizatorji smo z izvedbo in obiskom samega turnirja zelo zadovoljni in si želimo tudi v prihodnje tradicionalno nadaljevati z organizacijo turnirja. Radi bi se zahvalili vsem igralcem in gledalcem ter sponzorjem, ki so omogočili izvedbo dogodka. Namen samega dogodka je bil predvsem, da se v Šentjur ponovno povrne zanimanje za igranje malega nogometa, ki je v zadnjih letih močno upadlo. V prihodnje si želimo, da se ponovno vzpostavi tudi liga malega nogometa Šentjur. (Aljoša Jug)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več