9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Spoznaj svojo občino

Mladinski center Šentjur (MCŠ), tudi letos pripravlja niz interaktivnih predavanj za učence osmih razredov osnovnih
šol na območju občine Šentjur. Na predavanjih bodo osmošolci spoznali občino Šentjur, njeno zgodovino, geografske lastnosti, naravno in kulturno dediščino, spregovorili bodo o gospodarstvu, kmetijstvu, turizmu.
Predstavili jim bodo, kako deluje občinska uprava, občinski svet, kaj so naloge in pristojnosti župana ter kako postaneš občinski svetnik ali župan, kdo nadzira porabo občinski sredstev. Učenci bodo spoznali tudi razliko med aktivno in pasivno volilno pravico ter razliko med občinsko upravo in upravno enoto.

Prvi šolski uri, pa učenci igrajo igro „Spoznaj svojo občino!“. Mladinski center je vsem osnovnim šolam podaril 4 komplete te družabne igre. Tako lahko učenci na interaktiven način spoznajo zgodovino, geografijo, znane osebnosti, značilnosti in znamenitosti posameznih krajevnih skupnosti ter tudi kaj lahko uredijo na občinski upravi in kaj na upravni enoti, kaj na centru za socialno delo …
Učence, ki bodo izkazali interes in željo, bodo lahko s svojim znanjem zastopali svojo šolo na kvizu „Ali poznaš svojo občino?“, ki bo v četrtek, 17. maja 2012, v sejni dvorani Občine Šentjur. Tako kot lani, se bodo tudi letos pomerili učenci iz vseh 6 osnovnih šol občine Šentjur.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več