1.9 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Spoznala sta se moža, ki skupaj štejeta 201 leto

Šentjur, 29. 5. 2017 – Pri Bajčevih iz Tekačevega so pri kosilu slišali po radiu, da v Domu starejših Šentjur praznuje stoti rojstni dan Alojz Šet. Mlajši – Boris Bajc je predlagal očetu Jožetu, da bi šla en dan obiskat tega stoletnika. Oče Jože, ki je lanskega oktobra prav tako dopolnil sto let, namreč večkrat potoži, da nima več prijateljev in družbe, ker so že vsi zapustili ta svet. Čez tri dni pa je oče Jože le vprašal sina, kdaj se bosta odpravila na obisk v Šentjur. Bajc ml. je navezal stike z Domom starejših in sinom gospoda Šeta, dogovorila sta se za termin in tako je prišlo do prijetnega srečanja dveh stoletnikov. Gospod Bajc starejši je še samostojen, pomičen, medtem, ko gospod Šet potoži, da bi bil bolj zadovoljen, če bi ga še nesle noge.

Oba stoletnika je prišla pozdravit direktorica Doma starejših mag. Vesna Vodišek Razboršek in gospod Šet je takoj namignil obiskovalcu, kako »fejst« direktorico imajo v Domu. Gospod Bajc je povedal nekaj pohval in hudomušnih pripomb, pri čemer je direktorica ugotovila, da sta si z g. Šetom v tem zelo podobna in da je verjetno tudi to eden izmed receptov, da se dočakajo tako lepa leta. Gospod Jože Bajc je povedal, da izhaja iz Rake na Dolenjskem, po poklicu je bil trgovec, da je bil dolga leta v Krškem, zdaj pa že okoli petintrideset let s sinovo družino živijo v Tekačevem. Povedal je, da ima doma še ženo, ki je deset let mlajša in še lepo skrbi za oba. Ja, dodal je, da je bil poročen samo enkrat – do zdaj. Srečanje dveh stoletnikov je minilo v prijetnem klepetu in obljubi, da ga še kdaj ponovijo. (Barbara Jazbec)

Sorodne novice

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler

Minister za kmetijstvo na obisku v Šentjurju

Jure Godler

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več