14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Sprejem odličnjakov: V življenju je potrebno imeti cilje

Šentjur, 21. 6. 2023 – Župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, vsako leto povabi odličnjake zaključnih razredov, ki so jih predlagale šole, na sprejem in podelitev nagrad. Napovedovalka Polonca Jazbinšek je izpostavila, da morajo biti prisotni odličnjaki ponosni nase, saj je za uspehe v šoli potrebno trdno garati, biti dober učenec in sošolec. Uspeh, ki so ga danes slavili, pa je rezultat trdega dela, s katerim so devetošolci stopili bližje k svojim ciljem. Čeprav so s sprejemom pri županu eno poglavje v življenju zaprli, jih čaka še mnogo nepopisanih listov, ki čakajo na nove vsebine.

Z razumom in s srcem

Zbrane starše in odličnjake, ki jih je bilo letos 50, od teh so jih 47 predlagale osnovne šole, tri pa glasbena šola, je pozdravil tudi župan mag. Marko Diaci. Čestital jim je za odličen uspeh, s katerim so odličnjaki največ dokazali sebi, pa tudi okolici, in s tem dokazali, da so sposobni dojemati, vztrajnosti, poguma, energije in dosegati zastavljene cilje. “Vsi vaši izzivi so povezani z razumom in s srcem – z razumom, da boste od tega, za kar se boste izobrazili, tudi živeli, ter s srcem, da boste pri tem uživali,” je povedal župan.

Izpostavil je tudi, da je bila generacija, ki je letos zaključila osnovnošolsko šolanje, postavljena pred ovire, kot je bila pandemija kovida. Tam so učenci morali veliko sami odločati. Izrazil je tudi upanje, ko bodo odličnjaki zaključili izobraževanje, da bodo ostali v naši občini, kjer bodo lahko pridobljeno znanje tudi praktično uporabili za lokalno skupnost. Poudaril je tudi, da je največje darilo, ki ga starši dajo svojim otrokom, to, da jih naučijo v življenju delati.

V nadaljevanju je osebno čestital še vsem odličnjakom in jim kot darilo predal knjigo Še zgodb! 50 zgodb, ki so jih napisali Šentjurčani, kot trajen spomin na naše rojake, ki so zaznamovali zgodovino naših krajev. Za kulturno popestritev so poskrbeli mladi glasbeniki velikega in malega tria. V Malem triu so zaigrali Eva Dečman na klavirju, Zala Dečman na violončelu in na violini Zarja Koželj. Veliki trio pa so sestavljali Zala Jelen na violini, Tobija Lesjak Gradič na violončelu in Timon Jelen na klavirju.

Kdo so naši odličnjaki?

  • Glasbena šola Šentjur: Luka Gubenšek, Eva Dren in Filip Lakner;
  • OŠ Blaža Kocena Ponikva: Luc Grosek, Iva Zabukovšek, Ajda Preskar, Lara Tovornik in Filip Madžarič;
  • OŠ Dramlje: Ana Bobnar, Gaja Kožuh, Tinkara Lipovšek in Tjaša Štrajhar;
  • OŠ Franja Malgaja Šentjur: Nejc Povalej Čavš, Vita Karlatec Podgoršek, Nik Križmančič, Tian Stojan, Laura Vodišek, Jure Dren, Ivana Bračun, Val Filej, Neja Kovačić, Sara Ferlič, David Kalan, Tina Zalokar in Neža Lukanc;
  • OŠ Hruševec Šentjur: Alja Srovin, Taja Štrukelj, Marina Cmok, Eva Jezovšek, Matic Jezovšek, Neža Kovač, Klara Lorger Vipotnik, Ula Rataj, Pia Raztočnik in Gaja Zupanc;
  • OŠ Planina pri Sevnici: Lenart Škoberne, Anja Jazbec, Nik Škoberne in Jakob Dolar;
  • OŠ Slivnica pri Celju: Ana Bobnar, Nik Krajšek, Miha Mastnak, Zoja Planko, Maša Maček, Ema Skale, Gal Tržan in Kristina Tržan.

Po končanem uradnem delu so se odličnjaki še fotografirali in se podružili pod mogočno Ipavčevo lipo. (Jure Godler)

Vse fotografije odličnjakov, si lahko prenesete na TEJ POVEZAVI! 

Sorodne novice

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih

Jure Godler

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Po tradiciji letno delovno srečanje s škofom in z duhovniki

Jure Godler

Lahko Šentjur ostane brez 24-urne nujne medicinske pomoči?

ViP

V Šentjurju imamo kar 1.434 praznih stanovanj?!

Jure Godler

Šentjurski odličnjaki bežali pred nevihto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več