15.9 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

SPV Občine Dobje uredil šolske poti

Dobje, 29. 8. 2019 – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobje (SPV) se je sestal na 2. redni seji v četrtek, 29. 8. Seja je bila pretežno terenska, saj so člani prevozili šolsko pot, kjer otroke vsakodnevno razvaža šolski kombi, ter postavili opozorilne table ob začetku šolskega leta.

Program SOŽITJE za večjo varnost

Člani SPV so obravnavali projekt Program SOŽITJE za večjo varnost v cestnem prometu, ki so ga s strani Javne agencije RS za varnost prometa pridobili v tem letu. Preventivni dogodek je namenjen seniorjem ter upokojencem iz Dobja, izveden pa bo na Osnovni šoli Dobje v sklopu več odmevnih prireditev dne 10. oktober 2019.Ker gre za izjemno kvaliteten dogodek, SPV poziva vse zainteresirane, da čim prej potrdijo svoj obisk. Več informacij bo objavljenih na spletni strain Občine Dobje.

Digitalizirane šolske poti v Dobju

SPV si je v prostorih Osnovne šole Dobje ogledal Načrt nevarnih šolskih poti OŠ Dobje, in sicer v digitalni verziji, saj so sredstva za zagotovitev digitalizacije prejeli na predlanskem Javnem pozivu lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni. V letošnjem letu so na istoimenskem javnem pozivu pridobili za namen razvijanja in pospeševanja preventivnih programov Občine 200 alkotesterjev ter presojo varnosti šolskih poti oz. površin za pešce, ki obsega posamezno izstopajočo točko ali krajši odsek.

Varne šolske poti in prostovoljci

Člani SPV so pripravili seznam dežurstev na šolski poti in se zahvaljujejo Janku Gračnerju ter Alojzu Antleju za prostovoljno sodelovanje. Za dežurstvo pa bo poskrbel tudi Medobčinski inšpektorat ter Policijska postaja Šentjur. Magdalena Doberšek, članica SPV ter članica Prometnega aktiva OŠ Dobje, je udeležence seznanila z obsežnim programom Prometnega aktiva za šolsko leto 2019/2020 ter s poročilom za preteklo šolsko leto. Delovanje Prometnega aktiva je SPV ocenil kot izjemno kvalitetno. SPV bo Občini predlagal razmislek o ureditvi kolesarske steze ali pešpoti iz smeri Jezerc prosti OŠ Dobje, saj bi s tem lahko tudi racionalizirali šolske prevoze, ki se v občini izvajajo, zaradi neobstoja prometne infrastrukture, nadstandardno.

SPV je v povezavi s tem predlagal pristop k primernemu projektu ter podprl nadstandard pri prevozu šolskih otrok na nevarnih odsekih. Ugotovili so, da bo glede na dinamiko vpisov potrebno zagotoviti dodatne zmogljivosti za prevoze otrok. Člani so sprejeli podprli tudi pobudo gospoda župnika Petra Orešnika glede zagotovitve večje varnosti pešcev v centru Dobja ter obravnavali akcijski načrt za hitrejšo pridobitev pločnika v Dobju. Terenski del seje se je nadaljeval na trasi šolskega kombija, kjer se je ob koncu pridružil tudi župan Franc Leskovšek, moški del pa je postavil opozorilne table ob začetku šolskega leta. Prisotni so bili še ravnateljica OŠ Dobje, Suzana Plemenitaš, hišnik Marko Pintar ter voznika šolskega kombija. Dogovorili so se tudi za projekte do konca koledarskega leta. (Natalija Plemenitaš Fuchs)

Sorodne novice

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

Pripravili prireditev ob materinskem dnevu

Jure Godler

Prva seja SPV Dobje

Natalija Plemenitaš Fuchs
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več