25.4 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Srce, sonce, morje

Ponikva, 30. 3. 2014 – Društvo rejnic celjske regije je prostovoljno, neprofitno društvo, ki je bilo ustanovljeno 17. 03. 2004 zaradi želje rejnic in rejnikov, neposredno pa tudi rejencev. Zavedale so se, da bodo težave, s katerimi se srečujejo, lažje reševale kot društvo, saj se posameznik običajno težje »sliši«. Društvo deluje na območju celjske regije, kjer je osem centrov za socialno delo. To so: Celje, Žalec, Velenje, Mozirje, Šmarje pri Jelšah, Slovenske Konjice, Šentjur in Laško. Vsaka rejnica oz. rejnik s tega območja ima možnost, da se včlani v njihovo društvo. Z včlanitvijo in sprejemom statuta društva prejme vse pravice in dolžnosti društva. DRCR šteje trenutno 103 člane.

Topel in varen dom dajejo skupaj 110 rejencem. Prva leta so se v društvo včlanjevale samo rejnice, nato pa se jim je v veliko veselje pridružilo že kar nekaj rejnikov, ki jih pri delu z otroki še kako potrebujejo. Poudarek dajejo izobraževanju, medsebojni pomoči ter številnim prijetnim druženjem. Odbor društva, ki je izredno aktiven, se skozi vse leto trudi, da vestno izpelje plan dela, ki je sestavljen po načelu »prijetno s koristnim«. Na eni strani pripravljajo razne oblike strokovnih izobraževanj, na drugi strani pa druženja družin z njihovimi in rejniškimi otroki. Vse aktivnosti, ki so povezane z denarjem: letovanja, taborjenja, malice ali kosila na pohodih, pikniki, razne obdaritve ipd., rejniškim otrokom krije društvo. Ostali udeleženi člani –rejnice in rejniki ali njihovi otroki pa stroške poravnajo iz lastnih sredstev.

Nastopajoči

Zadnjo nedeljo v mesecu marcu so priredili že 9. dobrodelni koncert pod naslovom ”Srce, sonce, morje,” ki se je zgodil v športni dvorani OŠ Blaža Kocena na Ponikvi pri Šentjurju. Vstopnica je bila 8 evrov. Ves zbrani denar od donacij in prodanih vstopnic bodo namenili letovanju rejniških otrok v Izoli. Pred vstopom v dvorano je najprej pozdravila Godba Ljubečna. Na odru pa so nastopili narodno-zabavni ansambli, ki so se zelo radi odzvali povabilu: ansambel Vikend, ki jih podpira že 7 let, Tapravi faloti, Navihanke in skupina M.J.A.V., ansambel Mladi upi, Šentjurski muzikanti, Okajeni muzikanti, Slovenski zvoki, ansambel Banovšek, nastopila sta tudi Vrtec Šentjur, enota Ponikva, in otroška folklorna skupina – KUD trta Dolga gora. Lepo besedo so spregovorili tudi župnik Alojz Kačičnik, ravnateljica OŠ Ponikva Andreja Ocvirk in predsednica rejnic Celjske regije Simona Vodočnik. Vsa leta pa jim koncert povezuje humorist Klobasekov Pepi (Miro Klinc), ki je še dodatno popestril program. Dvorano so gostje lepo napolnili.  (V. A.)

Sorodne novice

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več