14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Srečanje muzikantov na Dolgi Gori

PGD Dolga Gora je v nedeljo, 7. julija, pripravilo že 21. tradicionalno srečanje muzikantov. Ta prireditev ostaja ena izmed najbolj množičnih poletnih dogodkov v tem kraju. Na srečanje se prijavijo posamezniki, ki igrajo katerikoli instrument, dueti ter ansambli. Letos se je prijavilo kar 19 nastopajočih, ki so se predstavili v treh kategorijah – solo + duo do 15 let, solo + duo nad 15 let ter ansambli. Med njimi je bilo opaziti kar nekaj domačinov. Ker je prireditev tekmovalnega značaja, je nastopajoče z budnim očesom in dobrim posluhom ocenjevala strokovna tričlanska komisija. Komisijo so sestavljali: Mirko Polutnik, Avgust Skaza in Matjaž Vodišek. Prvi trije tekmovalci so prejeli pisna priznanja o doseženi uvrstitvi, vsi nastopajoči pa priznanja za sodelovanje. Prav tako je bilo na voljo glasovanje iz občinstva z glasovnicami. Po uradnem delu programa so nastopili člani ansambla Toti Štajerci. V večernih urah so za zabavo poskrbeli Modrijani. Za uradni del in za veselico je organizator zaračunal vstopnino 3 €, kar pa ne pomeni, da je bila zato gostinska ponudba kaj cenejša. Prireditev je obiskalo več kot 1500 ljudi.  (V. A.)

Nastopajoči

Solo + duo do 15 let: 1. Boštjan Planko, ki prihaja iz Gorice pri Slivnici, 2. Miha Kropec, prihaja iz Poljčan, 3. Sara Bezenšek, iz Slovenskih Konjic, 4. Francis Pogačič iz Pristave pri Mestinju, 5. Alen Ružički, 6. Luka Pliberšek, oba iz Slovenskih Konjic, 7. Michel Sitar, prihaja iz Oplotnice, 8. Dominik Kok, Zbelovo, 9. Stella in Francis Pogačič, Pristava pri Mestinju in 10. Nik Laznik, ki prihaja iz Slovenskih Konjic.

Solo + duo nad 15 let: 1. Lovro Založnik, 2. Jaka Napotnik, oba prihajata iz Zreč

Ansambli so bili: 1. ANS. HRIBOVCI iz Zreškega Pohorja (Vladimir Hribernik – harmonika, Vlado Hribernik – ritem kitara, Jasmina Hribernik – bas kitara, Jan Hribernik – bariton).  2. ANS. KAPLJA iz Kaplje vasi pri Preboldu (Matej Cigler – harmonika in vokal, Luka Horvat – kitara in vokal, Franci Grenko – kontrabas, bariton in vokal ter Barbara Novak-vokal). 3. EMINO KVINTET iz Šmarja pri Jelšah (Žan Stres – harmonika, Luka Pintarič – ritem kitara, Žan Kopše – bariton, Denis Dečman – trobenta in David Šket – klarinet). 4. ANS. ”ME TRI DO POL NOČI” to je ženski ansambel, ki ga sestavljajo: Katja Kadilnik – vokal, Mihaela Kadilnik – vokal, Sara Bezenšek in Veronika Kadilnik na diatonični harmoniki. Prihajajo pa iz Slovenskih Konjic. 5. ANS. ŽIGA DOBRAVCA iz okolice Šentjurja. Člani pa so: Žiga Dobravc – harmonika, Žiga Palčnik – ritem kitara, Luka Palčnik – bas kitara in Tanja Verbič – vokalistka.

Priznanja

Najprej so podelili priznanja za sodelovanje na 21. prireditvi srečanja muzikantov na Dolgi Gori. Priznanja so prejeli: Boštjan Planko, Miha Kropec, Francis Pogačič, Alen Ružički, Dominik Kok, Stella in Francis Pogačič, Nik Laznik ter ansambel Hribovci. Sledila je podelitev priznanj strokovne komisije solo + duo do 15 let. Priznanja so prejeli: 1. mesto Sara Bezenšek, 2. mesto Michel Sitar in 3. mesto Luka Pliberšek. Za solo + duo nad 15 let so prejeli: 1. mesto Rok Erker, 2. mesto Jaka Napotnik in 3. mesto Lovro Založnik. Pri ansamblih pa so prejeli priznanja strokovne komisije: 1. mesto ans. Emino kvintet, 2. mesto ans. Kaplja ter 3. mesto ans. Žiga Dobravca . Strokovna komisija je podelila še eno prav posebno priznanje, ki ga je prejela Tanja Verbič za vokalno izvedbo. Po izboru občinstva pa so prejeli priznanja: 3. mesto ansambel Me tri do polnoči, 2. mesto ansambel Emino kvintet in 1. mesto po izboru občinstva si je prislužil ansambel Žiga Dobravca.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več