18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Štajerski valček znova navduševal v Šentjurju

Šentjur, 24. 11. 2018 – Štajerski valček je tradicionalni dogodek radijske postaje Štajerski val, ki so ga izvedli že 34. zapored. Valove Štajerskega vala pa poslušalci poslušajo že 65 let, kar je zavidljiva obletnica. Kot regionalni radio to svojo največjo prireditev selijo iz mesta v mesto in letošnje leto je ponovno prišel na vrsto domiciljni kraj – Šentjur, kjer ima že nekaj let radio svoje prostore. Pred tem so domovali v Šmarju pri Jelšah. Da je narodnozabavna glasba še vedno zelo priljubljena, so dokazali tudi radijci, saj so z izjemo nekaj imen na dogodek povabili številna znana imena slovenske glasbe.

Na šentjurskem odru so nastopili Ansambel Petka, Ansambel Unikat, Marko Škugor, Nuša Derenda, Rok Ferengja & Rok’N’Band, Sekstakord, Klapa Skala, Zvita Feltna, Poskočni Muzikanti, Murni, Kozjanski lumpi Vesele Štajerke, Frajerke, Rebeka Dremelj, Pihalni orkester Šentjur, Plesni center TBA. Z glasbeniki so zapeli tudi otroci OŠ Hruševec Šentjur, nastopili pa tudi voditelji in voditeljice Štajerskega vala. Štajerskem valu je uspelo do zadnjega mesta napolniti hruševsko dvorano in vstopnice po 8 oz. 10 evrov so pošle že nekaj dni pred prireditvijo, kar daje organizatorjem še posebno zadovoljstvo, da delajo prav.

Prireditev so kakopak vodili kar speakerji radia. Moški del voditeljev se je preizkusil tudi v petju, kar jim je več kot odlično uspelo, saj je med njihovimi vrstami kar nekaj glasbenikov, ki poleg vodenja oddaj kruh služijo tudi z igranjem v ansamblih. Spektakel, ki je trajal poltretjo uro, zagotovo nobenega od poslušalcev ni pustil ravnodušnega, dolgo sedenje so si lahko lajšali s plastenko vode, ki so jo prejeli pri vhodu. (Jure Godler)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več