31/05/2020
sentjur.net

Starejši – to so zreli ljudje!

Ponikva, 19.5.2019 – Majska nedelja je bila na Ponikvi še posebej posebna za vse starejše, ki so se zbrali v farni cerkvi, kjer so jim sodelavci Karitas skupaj z domačim gospodom župnikom Alojzom Kačičnikom pripravili idilično srečanje.

»Vsako obdobje je posebno in vsakega obdobja se moramo veseliti, saj se v vsakem iz med njih najde nekaj, kar mu da poseben pečat,« so bile besede, s katerimi je župnik Janez Lesnika iz Maribora pozdravil zbrane v cerkvi sv. Martina na Ponikvi. V pridigi je vsem starejšim z svojimi besedami in besedami, zapisanimi v pismu duhovnika iz Šoštanja, ki redno obiskuje bolne in starejše v bolnišnici Topolščica, vlil novih moči in novega upanja, spodbudil jih je, da naj nikoli ne izgubijo upanja in vere, saj to dvoje vedno znova vlije upanje in moč.

Pri sveti maši so med drugim starejši prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Po prejetih zakramentih in končani sveti maši so starejši nadaljevali druženje v cerkvi. Sodelavci Karitas so zanje pripravili hrano in pijačo, tako da se je druženje nadaljevalo v prijetnem duhu še naprej. Starejši so tako med sabo malce poklepetali in si izmenjali kakšno spodbudno besedo za naprej. Da se je glasba slišala tudi po maši, sta poskrbela Miha Močnik na kitari in Klemen Ferlež na harmoniki.

(Tjaša Ferlež)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več