18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Starodobniki ponovno množično

Šentjur, 28. 4. 2017 – Ena izmed sklepnih prireditev Šentjurjevega je razstava starodobnih vozil, ki jo že vrsto let prirerajo člani Kluba starodobnikov “Večno mladi” Šentjur. Letošnje srečanje je bilo posebno že po tem, da je bilo enajsto zapored, pa tudi zaradi tega, ker so ga organizatorji srečno prestavili s predvidenega četrtkovega deževnega dneva na sončno soboto. Poleg tega se takšen manever tik pred zdajci in oglaševanju v sklopu Šentjurjevega ni niti malo poznal. Na prizorišče pred Muzejem južne železnice se je poleg množice starodobnih vozil zgrnila tudi truma tistih, ki so si na stari pločevini prišli spočit oči in v mislih odplavat nekaj desetletij nazaj, ko so bila razstavljena vozila čisto nova. Franc Rataj, predsednik društva ob veliki množici kar ni mogel skrivati navdušenja. Počasi pa bodo morali organizatorji razmišljati še o večjem razstavnem prostoru, saj je tik pred tradicionalno panoramsko vožnjo že pošteno začelo zmanjkovati prostora za tiste zamudnike, ki so svoje jeklene lepotce prepozno postavili na sonce in se odpravili v Šentjur.

Tudi tokrat so poleg starodobnikov svojo opremo pokazali šentjurski gasilci in pripadniki Policije. Ti tokrat niso pripeljali zaletavčka, ampak so razstavili dva nova motorja, ki sta prav tako požela veliko interesa, uniformirana policista pa opozarjala na varnost motoristov. Možje v modrem so pospremili starodobnike tudi na panoramsko vožnjo do Slivniškega jezera, kjer so si lahko obiskovalci ogledali tudi nekaj spretnostne vožnje motoristov na poligonu na Ramni. Organizatorji so poskrbeli tudi, da obiskovalci niso bili lačni in žejni, poskrbeli so za bogat kulturni program, kjer so zapeli moški del Mešanega zbora Sveti Jakob, za veselico pa so poskrbeli člani ansambla Mladi upi. Na dan prireditve pa so si lahko obiskovalci brezplačno ogledali še muzej, mimo pa je pripeljal tudi starinski vlak. (Jure Godler)

Sorodne novice

Starodobniki z vsakim letom v boljši formi

Tjaša Ferlež

Nov začetek med obrazi, mesti in osati

ViP

Združena ustvarjalnost matere in hčere

Tjaša Ferlež

Kiparska dela Železne dobe ustvaril iz starega železa

Jure Godler

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

Znova soncu pokazali čudovite starodobnike

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več