19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Stoletnica iz Jarmovca pri Dramljah

Redko visoko starost dosežejo le redki, med njimi je tudi nova 100-letnica Marija Filej iz Jarmovca pri Dramljah. Ob tej okrogli obletnici so ji slavje pripravili njeni najbližji: sin Franci z ženo Jožico, vnuki Nataša, Robert in Marjanca ter pravnuki Filip, Pia, Eva in Špela, pridružila se jim je tudi njena sestra Urška, ki je dopolnila 90 let. Poleg družine so ji čestitali tudi predsednik sveta KS Dramlje Simon Štrajhar, sekretarka območnega združenja Rdečega križa Andreja Tisel, predsednica Rdečega križa Dramlje Magda Ulbing in članici RK Terezija Lavbič in Ana Zemljak. Med njimi smo bili tudi predstavniki Šentjursih novic.

Predsednik KS Štrajhar je celo raztegnil svojo harmoniko, priključila se mu je tudi violina in zabava je bila popolna. Slavljenka je bila od vseh pozornosti, ki jih je bila deležna, kar malo ganjena. Kot najstarejša od treh otrok se je Marija rodila v Jarmovcu. Osnovno šolo je obiskovala v Dramljah. Kot kmečko dekle je bila primorana delati na kmetiji, kjer je tudi ostala. Pred drugo svetovno vojno leta 1940 je spoznala moža Francija in se z njim poročila. Kmalu se jima je rodil sin, ki je tradicionalno nosil očetovo ime. Družina je živela skromno, večino hrane pridelajo kar doma. Pred nekaj leti je še pomagala na kmetiji, zdaj pa zaradi nog tega ne more več početi.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več