16.5 C
Šentjur pri Celju
04/08/2020
sentjur.net

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Ponikva, 29. 7.2020 – Sinočnje neurje je močno prizadelo mnoge občine v Celjski okolici. Od včeraj zvečer je na terenu več kot 80 gasilcev in pripadnikov civilne zaščite, ki pomagajo odpravljati posledice, črpati vodo iz objektov in odstranjevati blato, čistiti ceste, da bi bile le te spet normalno prevozne.

Preglavice pa nista povzročala  le močan dež in neurje ampak tudi močno grmenje in strele ki so švigale po nebu. Ob 23.56 je v občini Šentjur, natančneje v Slatini pri Ponikvi, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar naj bi zanetila strela, ki je udarila v stanovanjski hišo. Domači so nemudoma poklicali na pomoč, na kraju dogodka pa so nemudoma posredovali gasilci PGD Ponikva,  PGD Dramlje in PGD Šentjur, ki so omejili in pogasili ogenj in s termo kamero pregledali prostore hiše. Požar je uničil približno 150 kvadratnim metrov ostrešja in opleska. Po zdajšnjih podatkih naj bi bilo škode za okoli 30.000 evrov. Na požarni straži so do jutranjih ur ostali gasilci PGD Ponikva. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Dramlje)

Sorodne novice

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

Z donacijo državne sekretarke do novega dezinfektorja

Tjaša Ferlež

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Gasilci PGD Ponikva četrti v na državnem tekmovanju

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več