7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Ponikva, 29. 7. 2020 – Sinočnje neurje je močno prizadelo mnoge občine v celjski okolici. Od včeraj zvečer je na terenu več kot 80 gasilcev in pripadnikov civilne zaščite, ki pomagajo odpravljati posledice, črpati vodo iz objektov in odstranjevati blato, čistiti ceste, da bi bile le-te spet normalno prevozne.

Preglavic pa nista povzročala le močan dež in neurje, ampak tudi močno grmenje in strele, ki so švigale po nebu. Ob 23.56 je v občini Šentjur, natančneje v Slatini pri Ponikvi, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar naj bi zanetila strela, ki je udarila v stanovanjsko hišo. Domači so nemudoma poklicali na pomoč, na kraju dogodka pa so nemudoma posredovali gasilci PGD Ponikva, PGD Dramlje in PGD Šentjur, ki so omejili in pogasili ogenj in s termo kamero pregledali prostore hiše. Požar je uničil približno 150 kvadratnim metrov ostrešja in opleska. Po zdajšnjih podatkih naj bi bilo škode za okoli 30.000 evrov. Na požarni straži so do jutranjih ur ostali gasilci PGD Ponikva. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Dramlje)

Sorodne novice

Zagorelo na bencinski črpalki v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Tokrat so se odpravili v Štajersko prestolnico

Tjaša Ferlež

Spomnili so se jubilantov v letu 2020

Tjaša Ferlež

PGD Ponikva: Poskrbeli, da je dom zasijal v svežih barvah

Jure Godler

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več