23.9 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Svečano listino AVP je prejela Marija Robič

Ljubljana, 23. 10. 2014 – Svet Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP) je na podlagi predloga Komisije za priznanja sprejel sklep, da se za leto 2013 podeli 18 priznanj, imenovanih svečana listina.  Svečana listina AVP se podeljuje posameznikom in organizacijam za izreden prispevek k večji varnosti v prometu in posameznikom za življenjsko delo. Podeljuje se enkrat letno na posebni svečanosti, vsako leto pa se podeli največ 20 svečanih listin. Listine se podeljujejo za razvijanje preventivnega in pedagoškega dela, za dolgoletno uspešno delo v organizacijah, ki vodijo delo, spodbujajo akcije ali sodelujejo na področju preventive in vzgoje v prometu, za izjemne dosežke na raziskovalnem in razvojnem področju, za publicistično delo in za izjemne dosežke in inovacije na drugih področjih, ki so pomembni za varnost v prometu.

Med nagrajenci tudi Dobjanka

Letošnja prejemnica svečane listine AVP je bila tudi Dobjanka Marija Robič – za dolgoletno uspešno delo na OŠ Dobje na področju preventive in vzgoje v prometu. Pobudo za podelitev Svečane listine AVP je podal svet SPV Občine Dobje v sestavi Natalija Plemenitaš Fuchs, Magdalena Doberšek, Peter Užmah in Peter Podvršnik. Robičevo so predlagali zaradi njenega prizadevnega dela, saj je kot mentorica prometne vzgoje vse od leta 1980 orala ledino pri razvijanju preventivnega in pedagoškega dela na OŠ Dobje. Tako so v okviru interesne dejavnosti učenci pod njenim mentorstvom pričeli opravljati kolesarske izpite. Dejavnost je vodila vse do uvedbe devetletke. Hkrati je bila od samih začetkov projekta Kaj veš o prometu? mentorica tekmovanj za razredno stopnjo. Skupaj s hišnikom šole je napravila vse rekvizite, ki so jih učenci potrebovali za vajo na poligonu. Na tekmovanjih so učenci OŠ Dobje pod njenim mentorstvom mnogokrat posegli po najvišjih uvrstitvah na občinski ravni. Vrsto let je bila tudi avtorica prometno-varnostnega načrta za OŠ Dobje. Kot mentorica je skrbela, da je OŠ vsa leta aktivno sodelovala tudi s PP Šentjur, saj so bili policisti vključeni v razne aktivnosti zagotavljanja prometne varnosti na OŠ, pa tudi sodelovanja v komisijah pri opravljanju kolesarskih izpitov. Še vedno je aktivna članica prometnega aktiva OŠ Dobje, ki s svojimi predlogi in idejami skrbi za učinkovito delo aktiva. “Vse, kar sem v svoji “delovni eri ” počela, je bilo nekako moje poslanstvo in takšnega priznanja nisem pričakovala, seveda sem pa počaščena in vesela, da se moje delo tako ceni,” je še za konec povedala nagrajenka Marija Robič. Svečana podelitev je potekala v Hotelu Plaza v Ljubljani.

Sorodne novice

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več