32.6 C
Šentjur pri Celju
04/07/2022
sentjur.net

Svetniki so imeli prav

V Dobju je “status quo” med županom Francem Leskovškom in opozicijskimi svetniki trajal le kratek čas. Spomnimo, da je župan letos podal tožbo proti občinskemu svetu, ki je izglasoval “moralno spornost” svetnice v JZ OŠ Dobje, Jožice Salobir. Svetniki so 7. marca letos predlagali njeno zamenjavo za nadomestno članico Olgo Jager. S tem se ni strinjal župan Občine Dobje Leskovšek. Zato je na upravno sodišče naslovil tožbo zoper občinski svet Dobja.

Razsodba upravnega sodišča je prišla na Občino Dobje 2. 7. 2012, a jo je župan zadržal in je ni pokazal občinskim svetnikom vse do 5. novembra 2012. Razsodba sodišča pravi, da se tožba župana zavrne z obrazložitvijo, da tožba ni utemeljena, saj je bil postopek pred izdajo izpodbijalnega sklepa pravilen. Pritožba zoper sodbo ni dovoljena, je še dodalo sodišče.  Svetniki so tokrat dobili boj z županom, čeprav Leskovšek dodaja, da se bo tudi v bodoče poslužil zakonske pravice preveriti zakonitost posameznega akta, v kolikor bi v to podvomil.

Sorodne novice

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Jure Godler

Sedem gradbenih parcel za dobjansko podjetništvo

Jure Godler

Ne samo 40 dni, brez alkohola že več kot 40 let!

Jure Godler

Kdaj do primerne infrastrukture za pešce in kolesarje v Dobju?

Natalija Plemenitaš Fuchs

Se župan Leskovšek poslavlja?

ViP

Sprejeli lokalni program kulture in strategijo mladinskega dela

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več