1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Svetniki so imeli prav

V Dobju je “status quo” med županom Francem Leskovškom in opozicijskimi svetniki trajal le kratek čas. Spomnimo, da je župan letos podal tožbo proti občinskemu svetu, ki je izglasoval “moralno spornost” svetnice v JZ OŠ Dobje, Jožice Salobir. Svetniki so 7. marca letos predlagali njeno zamenjavo za nadomestno članico Olgo Jager. S tem se ni strinjal župan Občine Dobje Leskovšek. Zato je na upravno sodišče naslovil tožbo zoper občinski svet Dobja.

Razsodba upravnega sodišča je prišla na Občino Dobje 2. 7. 2012, a jo je župan zadržal in je ni pokazal občinskim svetnikom vse do 5. novembra 2012. Razsodba sodišča pravi, da se tožba župana zavrne z obrazložitvijo, da tožba ni utemeljena, saj je bil postopek pred izdajo izpodbijalnega sklepa pravilen. Pritožba zoper sodbo ni dovoljena, je še dodalo sodišče.  Svetniki so tokrat dobili boj z županom, čeprav Leskovšek dodaja, da se bo tudi v bodoče poslužil zakonske pravice preveriti zakonitost posameznega akta, v kolikor bi v to podvomil.

Sorodne novice

Kulturno srce Dobja odprlo svoja vrata

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več