16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Svoje znanje preverile tudi gasilke

Šentjur, 14. 10. 2018 – V nedeljo dopoldan so članice gasilskih društev Gasilske zveze Šentjur izvedle praktično požarno vajo na podjetju Energoles Bohor d. o. o. Poleg gasilk so bili na vaji prisotni tudi policija in reševalci.

Pri požaru je bila uničena inštalacija krmiljenja energetsko-parnega kotla, posledica sta bila nekontrolirano pregrevanje kotla in eksplozija na delu razdelilnika pare. Pri eksploziji je bil poškodovan delavec, ki je začel gasiti nastal začetni požar. Ob požaru je vodja vzdrževanja nemudoma poklical 112. Preko pozivnikov so obvestili osrednjo enoto PGD Šentjur in sosednjo enoto PGD Lokarje. Pri prihodu na mesto intervencije so si najprej ogledali situacijo požara in jo ocenili, nato poklicali okrepitve.

Ker je bil požar že polno razvit v delu nove kotlarne, se je hitro širil naprej po prostorih stare kotlarne. Ob eksploziji, ki je posledično nastala ob tem, je prebilo okna na južnem delu stavbe in tako je obstajala možnost prenosa požara na sosednji objekt. Zaposleni so gasilcem posredovali podrobnejše informacije o lokaciji, kjer naj bi se nahajal poškodovani delavec. Sledilo je reševanje ponesrečenca v delovni nesreči na težko dostopnem mestu s pomočjo vrvne tehnike in uporabo lestve ter koritastih nosil.

Na vaji so sodelovale članice vseh društev v gasilski zvezi Šentjur ter gasilke iz sosednjega društva PGD Prožinska vas. Skupaj kar 37 gasilk, ki so z vajo preverile pripravljenost in usposobljenost enot za posredovanje v primeru požara na industrijskem objektu in v izvajanju reševanja ob delovni nesreči. Vajo je pripravil poveljnik PGD Šentjur Danilo Matuš, vodili pa sta jo Damjana Čakš in kasneje Breda Županc. Vajo so si poleg obiskovalcev ogledali tudi vodilni organi Gasilske zveze Šentjur. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več