-6.1 C
Šentjur pri Celju
17/01/2021
sentjur.net

Tradicionalna gasilska noč v Dobju

Dobje, 28. 6.2019 – PGD Dobje že tradicionalno zadnji vikend v mesecu juniju pripravlja gasilsko tekmovanje in tradicionalno gasilsko noč v Dobju. Dogajanje se je pričelo že v petek, okoli 21. ure, ko so pri osnovni šoli v Dobju začeli z gasilskim tekmovanjem moških in ženskih ekip v hitri mokri vaji »LOESHENGRIFF« s 7 gasilci, ali »horuk vajo«, kot ji pravijo, ki je še posebej zanimiva tudi za tiste, ki si vajo želijo samo ogledati. Tekmovanja se je udeležilo kar 15 ekip iz bližnje okolice, od tega 12 moških in 3 ženske ekipe. V ženski konkurenci so 3. mesto osvojile članice PGD Trnovlje, 2. mesto PGD Frankolovo in 1. mesto PGD Oplotnica, ki so osvojile tudi prehodni pokal občine Dobje. Med moškimi ekipami sta si tretje mesto delila PGD Zabukovica in PGD Trnovlje, 2. Mesto PGD Planina pri Sevnici in 1. Mesto PGD Matke, ki so v last dobili tudi prehodni pokal občine Dobje.

Zbrane ekipe in obiskovalce sta najprej nagovorila predsednik PGD Dobje Branko Uduč in župan občine Dobje Franc Leskovšek, ki sta kasneje skupaj s poveljnikom PGD Dobje Francijem Leskovškom podelila pokale najhitrejšim ekipam. V soboto okoli 20. ure se je pričel zabavni del prireditvekjer je zbrane pod šotorom vse do zgodnjih jutranjih ur odlično zabaval ansambel Svetlin. Gasilci so poskrbeli tudi za bogat srečelov, dobro hrano in pijačo.

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več