9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Tradicionalna gasilska noč

PGD Lokarje vsako leto v začetku avgusta pripravi letno tradicionalno prireditev z gasilskim tekmovanjem in zabavnim večerom. Pri gasilskem domu v Dolah se je minulo soboto ob 17. uri pričelo tekmovanje v mokri izvedbi moških in ženskih ekip. Vaja se je izvajala po pravilih CTIF za izvedbo vaje »LOESHENGRIFF«. Ekipo je sestavljalo 7 gasilcev, kjer jim  je razdelitveni del določil desetar. Po prihodu na tekmovalni prostor ekipa pripravi orodje in se postavi za startno črto. Izvedba vaje se prične na povelje desetarja, čas pa se je meril elektronsko. Po končanem tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov. Tako so si prvo mesto prislužili člani pgd Gorenje nad Zrečami, drugo mesto Ponikva in tretje mesto Zabukovica.

Ob 20. uri se je pričel zabavni del prireditve, kjer je za zabavo skrbel ansambel Bitenc. Za vse obiskovalce je bilo dobro poskrbljeno za hrano in pijačo, manjkalo pa ni niti bogatega srečelova. Ker se je tisti večer odvijalo kar nekaj prireditev v bližini, je gasilsko noč obiskalo kar lepo število ljudi. (V. A.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več